Šovakar «Vaya Con Dios» un Denijas Kleinas koncerts

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 20. novembrī, «Arēnā «Rīga»» uzstāsies «Vaya Con Dios» un Denija Kleina, atzīmējot grupas pastāvēšanas 20 gadu jubileju ar ļoti īpašu un unikālu akustisko koncertu turneju, kas aizsākās jau pagājušajā gadā, vienlaikus ar albuma «The Ultimate Collection» izdošanu.

Pirmo reizi Latvijā grupa viesojās 2005. gada nogalē, uzstājoties Ķīpsalas hallē. Šoreiz D. Kleina nolēmusi dāvāt ko ļoti īpašu saviem cienītājiem, nedodoties standarta «Vaya Con Dios» koncertturnejā, bet radot koncertprogrammu, kurā iekļauti grupas labāko dziesmu aranžējumi akustiskās versijās. Koncertā Rīgā izskanēs mūzikas instrumenti klavieres, kontrabass, sitamie instrumenti, trompete, vijole. Viss kopā veidos absolūti intīmu atmosfēru, ko palīdz uzburt niansētā scenogrāfija un gaismu režija.

Mūziķi atskaņos īpaši šim koncertam aranžētus «Vaya Con Dios» hitus – «Just A Friend Of Mine», «What's A Woman?», «Nah Neh Nah», «Puerto Rico», «Don't Cry For Louie» un citu grupas klasiku. Tāpat skanēs arī dziesmas, kas līdz šim koncertos nekad nav tikušas spēlētas, kā arī pavisam jaunas kompozīcijas un dažas populāru kompozīciju versijas, kuras, iespējams, pārsteigs pat viskvēlākos «Vaya Con Dios» daiļrades pazinējus. Lai nodrošinātu perfektu skaņas kvalitāti un šim īpašajam koncertam atbilstošu noskaņu skatītāju zālē un uz skatuves, «Vaya Con Dios» un D. Kleinas koncerts «Arēnā Rīga» notiks speciāli izveidotā amfiteātra formā un maksimālais vietu skaits nepārsniegs 2500.

Grupas «Vaya Con Dios» stāstu tieši pirms divdesmit gadiem Beļģijā aizsākuši trīs cilvēki – fascinējošās balss īpašniece D. Kleina, basģitārists Dirks Šoufs un ģitārists Villijs Lambegts. Vēlāk šis sastāvs ir vairākkārt mainījies, protams, kā nesatricināma vērtība tajā vienmēr palikusi Denija, kuras nopelns ir gan grupas izpildītās mūzikas stils un repertuārs, gan arī fakts, ka grupu nereti saista tikai ar viņas sievišķīgi spēcīgo vokālu.

Jau pirmajā singlā «Just a Friend Of Mine», kas izdots 1986. gadā, iezīmējusies grupai raksturīgā kaislība pret spāņu motīviem un akustiskajiem instrumentiem. Vēlāk izpildījumam pievienojušies arī soul, blūza, šansona un pat čigānu mūzikas motīvi.

1996. gadā D. Kleina paziņoja, ka ir nogurusi no apkārt valdošās komercijas un pilnībā pārtrauca savu muzikālo darbību, neskatoties uz to, ka «Vaya Con Dios» daiļrade bija populāra un pieprasīta. 2003. gada nogalē tika izdots jauns albums «The Promise», kas nozīmēja, ka grupai ir arī nākotne. Koncertā Rīgā klausītāji dzirdēs un redzēs tās tapšanu klātienē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu