Parīzē sākušies Baltijas valstu kultūras nedēļu pasākumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Parīzē sākušies Baltijas valstu kultūras nedēļu pasākumi, kas ir galvenais Baltijas valstu, tostarp Latvijas 90.gadadienas, pasākums Francijā, informēja Latvijas vēstniecības Francijā pārstāve Laura Štokmane-Guillopē.

Pasākumi ir arī iekļauti Eiropas kultūras sezonā Francijā, kas notiek Francijas prezidentūras Eiropas Savienībā laikā no jūlija līdz decembrim. Šim pasākumam Latvija, Igaunija un Lietuva ir sagatavojušas kopīgu programmu franču publikai kino, mūzikas un mākslas jomās.

Kultūras pasākumi sākas ar kino festivālu, kas ilgs līdz 7.oktobrim un kuru atklās Latvijas animācijas filmas bērniem "Jāņtārpiņš" un citas īsfilmas. Kino festivālu laikā būs tikšanās ar animācijas filmu lellēm, un noslēgumā bērni varēs dalīties iespaidos pie launaga galda. Vēl Latvijas kino programmā paredzēts izrādīt leģendārā Herca Franka filmu "Par 10 minūtēm vecāks", Jāņa Streiča kinofilmu "Cilvēka bērns", kā arī franču aktrises un režisores Dominikas Blānas dokumentālo filmu par Sandru Kalnieti "Sandra Kalniete - dāma no Latvijas". Uz filmas izrādīšanu Parīzē ieradīsies un ar skatītājiem tiksies Sandra Kalniete un Dominika Blāna.

Mūzikas mīļotājiem Baltijas valstu kultūras nedēļas laikā tiek piedāvāta iespēja noklausīties klasiskās mūzikas "Trio Baltica" koncertu "Les Invalides" koncertzālē. Programmā būs gan Baltijas, gan citi Eiropas komponistu skaņdarbi. Ar koncertu uzstāsies arī džeza mūziķi "Baltic Jazz Trio".

Pirmo reizi vēsturē Parīzē notiks trīs Baltijas valstu apvienotā mūsdienu mākslas izstāde "Exposition d’art contemporain balte", kurā no 11.oktobra līdz 26.oktobrim būs iespēja redzēt daudzu Baltijas valstu mākslinieku darbus. Kultūras nedēļas noslēgsies ar Valsts akadēmiskā kora "Latvija" koncertu Parīzē 14.oktobrī Luvras oratorijā, kas no 12.oktobra līdz 19.oktobrim dosies turnejā pa Franciju un koncertēs tādās pilsētās kā Bordo, Rētele, Šalonanšampaņa, Monrūlemontuā un Parīze.

Baltijas valstu kultūras nedēļas bija iespējams noorganizēt, pateicoties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vēstniecību Parīzē kopīgi ieguldītajam darbam, Ārlietu ministrijas piešķirtajiem finanšu līdzekļiem un sadarbībai ar Nacionālo kino centru, "Baltic Films", Francijas ārlietu un kultūras ministriju aģentūru "Culturesfrance", koncertzāli "Les Invalides", kinoteātri "L’Archipel", asociāciju "Tempo Giusto", izstāžu zāli "Cite Internationale des Arts" un Filipa Maijāra aģentūru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu