Alternatīvās mūzikas pietura: Vecrīgas klubs "Depo" (26)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dace Amoliņa

Pēc vasaras brīvlaika remontdarbiem ar jaunu sparu Rīgas alternatīvās mūzikas dzīvē atgriezies klubs "Depo".

Klubam "Depo" bijusi un vēl joprojām ir liela nozīme pašmāju alternatīvās mūzikas dzīvē. Tā organizētās koncertu sērijas "20 minūtes slavas" sniegušas tik svarīgo pirmo skatuves pieredzi jaunajām grupām un ir iecienīta vieta arī pašmāju alternatīvās un indie mūzikas "scēnas" pazīstamākajiem mūziķiem. "Baložu Pilni Pagalmi", "Tribes of the City", "Dzeltenie Pastnieki" – viņi visi te ir spēlējuši.

Tāpat uz koncertiem "Depo" spējis piesaistīt māksliniekus, kas savā žanrā ir aktuāli pat visas pasaules kontekstā. Kā apliecinājumu tam var minēt Ziemeļamerikas mūzikas kritiķu augsti novērtēto "Handsome Furs" un "Bell Orchestre" uzstāšanos.

Aleksa Perija (Alexei Perry) no "Handsome Furs" uzstājoties "Depo"
Aleksa Perija (Alexei Perry) no "Handsome Furs" uzstājoties "Depo" Foto: TVNET

Pēdējais gads, kas ir astotais kluba mūžā, nav bijis viegls. Ekonomiskā situācija un jaunu konkurentu parādīšanās vecpilsētā likusi pārdomāt savu stratēģiju. Tagad daudzviet koncerti tiek piedāvāti par velti, tāpēc, izņemot atsevišķus pasākumus, ieejas maksa "Depo" vairs netiek prasīta. Atcelts arī tā saucamais "face-control".

Klubā sastopamā publika lielā mērā atkarīga no tur notiekošā pasākuma – attiecīgā žanra mūzika pulcē arī attiecīgus interesentus, pārsvarā jauniešus.

Kā alternatīvās mūzikas vieta "Depo" nepretendē uz apbalvojumu (pat ja tāda nav) par gada skaistāko interjeru. Galu galā – kurš spētu iedomāties sterilā kārtībā esošu rokenrola klubu? Vismaz es noteikti ne. Zinot tā nosaukumu, jāpiebilst, ka atsevišķas detaļas, piemēram, vilciena durvis, krēsli un šaha estētikā flīzētā deju grīda izskatās itin gaumīgi.

Klubs iekārtots divos stāvos – pirmajā atrodas galdiņi un bāra lete, savukārt pagrabstāvā divās zālēs tiek spēlēta dzīvā mūzika un dīdžeju seti. Vasarā izklaides vieta piedzīvoja remontdarbus, sākotnēji piedāvājot koncertus tikai mazajā zālē. Kopš novembra vidus ir vaļā arī "uzfrišinātā" lielā koncertzāle. Kluba īpašnieks Guntis Vanags sarunā ar TVNET paskaidro, ka šobrīd to izmanto vienīgi lielākiem pasākumiem, lai sanākušie cilvēki pārāk neizklīstu un nezustu ballēšanās intensitāte.

Epizode no ikgadējās decembra pludmales ballītes klubā
Epizode no ikgadējās decembra pludmales ballītes klubā Foto: Dace Amoliņa

Kas attiecas uz dzērieniem, to piedāvājums ir visnotaļ klasisks un cenas demokrātiskas – alus kauss iegādājams par latu, savukārt tā sauktā "skrūve" par diviem.

Runājot par koncertdzīvi, priecē fakts, ka Vaļņu ielā 32, pateicoties entuziastu pūlēm, atgriezies arī hiphops.

Viens no tam veltītajiem pasākumiem gaidāms 23.decembrī, kad ar vairāku jauno pašmāju izpildītāju uzstāšanos notiks izlases "MM Vol. 2" prezentācija.

Nu jau par tradīciju ir kļuvusi ikgadējā vasaras ballīte decembrī, kad ar basām kājām un dejām smiltīs vismaz uz brīdi aizmirstas, ka ārā tomēr ir ziema. Par "Beach Party" nodēvētais pasākums, uzstājoties grupām "Striķis", "Cacophonics", "Persiku Raķetes" un "Crocodile Steve", kā arī dīdžejiem KONE, Rahaz Buzz un apvienībai "Crystal Sound System", gaidāms arī šo sestdien, (18.12).

Kopsavilkumā – "Depo" ir izteikts alternatīvās mūzikas klubs, ko iecienījuši galvenokārt jaunieši. Ja vēlaties ieskatīties, kas notiek pašmāju, kā arī ārzemju nekomerciālajā mūzikā, šī ir viena no labākajām vietām Rīgā, kur to izdarīt. Tiem, kas pēdējoreiz Vaļņu ielā bijuši vēl pirms remontdarbiem, kluba apmeklējums būs patīkama atkalredzēšanās.

"Depo" ir atvērts katru dienu no 12:00 līdz 5:00.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu