Reiva un tehno karalis Westbam uzstāsies Rīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovakar «Sapņu fabrikā» viesosies pasaules deju mūzikas simbols – Westbam.

Dīdžejs Vestbams tiek uzskatīts par Vācijas ietekmīgāko house un tehno mūzikas aizsācēju pagājušā gadsimta 80. gados, kad mūziķis ierakstīja vairākas reiva kaverversijas. Vēlāk dīdžejs savu ietekmi ir spodrinājis, aktīvi piedaloties «Mayday», «Love Parade» un citos masu festivālos. Savu iesauku dīdžejs iemantoja no sava dzimtā Vācijas reģiona – Vestfāles un viņa mūzikas elka Afrika Bambātā.

Mūziķis pārcēlās uz Berlīni 1984. gadā un darbojās industriālās mūzikas un hiphopa kustībās līdz brīdim, kad Amerikāņu house mūzika pamazām ienāca Eiropā. Tāpat kā citi Čikāgas house mūzikas pārstāvji, arī Vestbams 80. gadu beigās pamazām pievērsās Detroitas tehno ritmiem. 1988. gadā mūziķis nodibināja pats savu izdevniecību «Low Spirit Recordings», un jau tobrīd izdotais singls «Monkey Say Monkey Do» iekaroja Vācijas topu virsotnes. Gadu vēlāk dīdžejs izdeva ierakstu «Roof Is on Fire». Vēloties panākt, lai klubu apmeklētāji iznāktu ielās, Vestbams organizēja pirmo mūzikas pasākumu ārā ar nosaukumu «Love Parade», pirmajā gadā to apmeklēja tikai 500 cilvēku, taču dekādi vēlāk uz ielām izgāja 250 tūkstoši.

1991. gadā DJ Westbam laida klajā otro studijas ierakstu «Practising Maniac at Work» un nodibināja festivālu «Mayday». 90. gadu vidū, kad reivs bija sevi izsmēlis, Vestbams atkal pievērsās tehno un trance mūzikai. Daudzi Vestbamu uzskata par vienkāršu dīdžeju, taču šis reiva avangardists ir arī lielisks producents un Berlīnes neatkarīgā deju mūzikas izdevniecības līdzdibinātājs.

Vestbams ir galvenais reiva kustības aizsācējs, viņš izstrādāja «Mayday» festivālu koncepciju. Ir maz tādu, kas zina, ka tieši Vestbams kopā ar Klausu Jankunu ar nosaukumu «Members Of Mayday» izstrādāja himnu katram festivālam. Dīdžeja uzstāšanās laikā notiks mini performance – «VJ Battles», kuras ietvaros pazīstamākie Rīgas vīdžeji demonstrēs meistarību mūzikas vizualizācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu