Sāksies Rīgas modes nedēļa "Riga Fashion Week" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas līdz 4.novembrim Rīgā norisināsies tradicionālā Rīgas modes nedēļa "Riga Fashion Week".

"Riga Fashion Week" atklāšanas pasākums paredzēts Melngalvju namā, kur būs iespēja vērot dizaineres Līgas Bangas un salona "Pastelle" šovu un klausīties Danas Dombrovskas muzicēšanā. Modes nedēļas laikā modes mākslinieki demonstrēs jaunākās pavasara un vasaras modes tendences.

"Riga Fashion Week" piedalīsies tādi Latvijas modes talanti kā Natālija Jansone, Žanete Auziņa, Atis Artemjevs, Aleksandrs Bibergals, Inese Lapsiņa, Agnese Narņicka, Baiba Ripa kopā ar Ingu Rungaini, Irēna Gaša, Ieva un Ilze Čečinas un citi. Pasākumos piedalīsies arī viesi no Lietuvas, Igaunijas un Francijas. Jau ziņots, ka "Riga Fashion Week" laikā būs iespēja iepazīties ar Skandināvijas modi pasākumā "Nordic Look".

Rīgas modes nedēļas modes skatē 1.novembrī plkst. 20 Rīgas Tehniskās universitātes telpās tiks demonstrēta dāņu dizaineres Nikolīnes Līvas Andersenas tērpu kolekcija. Dizainere izglītību ieguvusi Dānijas dizaina skolā un kopš skolas absolvēšanas prezentējusi vairākas tērpu kolekcijas, kā arī stažējusies Diora modes namā pie Džona Galiāno. Rīgas modes nedēļā rādītā kolekcija Zviedrijas modes mesā "+46" ieguva galveno balvu. Andersenas dizainētais apģērbs ir fantāzijas un krāsu salikums, kas atsakās iziet uz kompromisiem un pakļauties komercijas izaicinājumiem.

Savukārt Ārzemju mākslas muzeja Velvju zālē 1.novembrī tiks atklāta izstāde "Hel Looks", kas apmeklētājiem būs pieejama no 2.novembra līdz 25.novembrim. Izstādē apkopoti ielu modes fotouzņēmumi, kuros Līsa Jokinena un Sampo Karjalainens fiksē dažāda vecuma Helsinku pilsētas iedzīvotājus. Fotogrāfijās redzamie cilvēki savā ģērbšanās stilā ir kreatīvi. Viņi paši veido savu stilu un neapmierinās ar gataviem, veikalā nopērkamiem apģērbiem. Vieni izlīdzas, apģērbus un aksesuārus pērkot "second hand" veikalos, citi apģērbu modelē un šuj paši.

Izstādītās fotogrāfijas uzņemtas laikā no 2005.gada līdz 2006.gadam Helsinku ielās un klubos. "Riga Fashion Week" noslēgsies 4.novembrī ar modes "showroom" pasākumu, kura laikā pircēji varēs tuvāk iepazīties un iegādāties modes nedēļā redzētos ekskluzīvos šedevrus saviem veikaliem.

Rīgas modes nedēļa jau ir atzīta par oficiālu starptautisku pasākumu modes industrijā, kas tiek atspoguļota arī pasaules slavenos žurnālos. Kopš 2004.gada "Riga Fashion Week" modes pasākumi notiek divas reizes gadā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu