Braiena Ferija uznāciens

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Viens no romantiskākajiem dziedātājiem ar īsti aristokrātiskām manierēm un melodiski samtainu balsi, kurš joprojām apbur klausītājus visā pasaulē.

Grupa «Roxy Music» dibināta tālajā 1970. gadā un īsā laikā ieguva fenomenālu popularitāti. Līdz ar pirmajiem panākumiem paralēli darbam grupā Ferijs sāka arī veiksmīgu solokarjeru un izdeva vairākus albumus ar Boba Dilana, «The Beatles», «Rolling Stones» un citu grupu un komponistu dziesmu kaverversijām. 1977. gadā iznāca viņa paša radītais albums «In your mind», bet gadu vēlāk – kaverversiju un jauna materiāla apkopojums diskā «The bride stripped bare», kura tapšanu rosināja attiecību izbeigšanās ar modeli Džeriju Holu.

Arī pēc «Roxy Music» izjukšanas 80. gadu beigās Ferijs izdeva veiksmīgus solo albumus – «Boys and girls», «Bete Noire», kā arī kārtējo kaverversiju albumu «Taxi». Pēc šā ražīgā perioda dziedātājs uz laiku nozuda no mūzikas skatuves, lai atgrieztos 1999. gadā ar pagātnes elpas caurstrāvoto dziesmu izlasi «As time goes by».

Jaunās tūkstošgades sākumā notika fanu ilgi gaidītā «Roxy Music» apvienošanās, kam sekoja pasaules koncertturneja un jau pēc gada jauns soloalbums «Frantic». Šogad mūziķis atgriezies ar albumu «Dylanesque», kurā iekļautas 11 melodiskas, emocionālas B. Dilana dziesmu kaverversijas. Kā savā interneta mājas lapā apgalvo pats Ferijs, šāds albums bijis iecerēts jau 1973. gadā, taču tikai tagad izdevies to realizēt: «Man šķita, ka būtu jauki ierakstīt albumu, kas sastāvētu tikai no Boba Dilana dziesmām. Pagājušā gada beigās beidzot tas ir noticis.» Būdams sens Dilana daiļrades cienītājs, Ferijs arī agrāk viņa dziesmas interpretējis ne reizi vien – arī nesen Latvijā izdotajā dažādu mākslinieku izlasē «Boba Dilana šūpuļdziesmas/Dylan Lullabies» viņa izpildījumā dzirdama slavenā «It's All Over Now, Baby Blue». Ferijs neslēpj, ka spontānais lēmums par soloalbumu bijis sava veida reakcija uz radošu apsīkumu, kas iestājies darbā ar viņa leģendārās grupas «Roxy Music» topošo un fanu ilgi gaidīto albumu, kura iznākšana pārcelta uz «nezināmu, bet ne pārāk tālu nākotni».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu