Šonedēļ un vienmēr Ansis Epners – <i>forever</i>!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien sākas un līdz pat nedēļas beigām turpināsies izcilā latviešu kino režisora Anša Epnera 70. dzimšanas dienai veltītais «Anša kino maratons».

Anša Epnera (1937–2003) jubilejas nedēļa sāksies šodien ar viņa filmas «Es esmu Latvietis» skati lidostā «Rīga». Filmu divas nedēļas rādīs visas dienas garumā uz sešiem platekrāna monitoriem. Filma uzņemta 1990. gadā, pie tās Ansis Epners strādāja kopā ar draugu, operatoru Kalvi Zalcmani. Lidosta ir laba vieta filmai, kura stāsta par latviešiem visdažādākajās pasaules malās – Austrālijā, Kanādā, Vācijā, Amerikā, Francijā, Zviedrijā, Venecuēlā un citur.

Plašu Anša Epnera un viņa audzēkņu filmu programmu bez maksas būs iespējams noskatīties no piektdienas līdz svētdienai kinoteātrī «K. Suns».

26. oktobrī pulksten trijos pēcpusdienā Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) sāksies akadēmiskas sarunas Anša Epnera piemiņai «Mākslinieka gēns un izglītība», kurās piedalīsies Latvijas mākslas augstskolu pasniedzēji, Anša Epnera bijušie audzēkņi, LKA studenti.

Atgādinot par Anša sporta mīlestību (viņš uzņēmis daudzas starptautiski atzītas sporta filmas), sestdien 19.30 vakarā no Lielā Kristapa statujas Daugavmalā līdz Latvijas televīzijas ēkai notiks kino skrējiens. Tam pa priekšu brauks mašīna ar uzmontētu ekrānu, uz kura tiks demonstrētas Anša filmas un kinožurnāli, bet galapunktā būs iespējams pasildīties pie ugunskuriem, iedzert tēju un parunāties, turpinot vērot kino.

Bet svētdien, 28. oktobrī, gaidāma Epneriāde Latvijas kino vēsturē jeb «Ansis Epners – forever», kurā būs iespējams atcerēties viņa izcilos darbus «Sergejs Eizenšteins. Priekšvārds», «Sergejs Eizenšteins. Post scriptum», «Lielvārdes josta», «Četri meklē miljonu», «Es esmu latvietis», «Monumente» un citas, bet sarīkojuma noslēgumā režisora kolēģi, draugi, filmu varoņi, studenti celsies pāri Daugavai no Lielā Kristapa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu