Siguldā uzstāsies dziesminieks Demjens Raiss un britu grupa «James»

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jūlija sākumā Siguldas pilsdrupu estrādē festivāla «Sunset festival» programmā uzstāsies īru dziesminieks Demjens Raiss un britu alternatīvā roka grupa «James», informēja «L Tips Agency» pārstāve Līva Toniņa.

Īru dziesminieks Demjens Raiss Siguldā viesosies 3.jūlijā. Raiss ir īru folka un indīroka dziesminieks un producents, kurš pazīstams ar savām balādēm, kuras izmantotas arī virknē filmu un seriālu. Viņš vienlīdz labi pārvalda klaviespēli, ģitāru, klarneti un perkusijas instrumentus. Īpašu ievērību guvušas šādas Raisa kompozīcijas kā «The Blower's Daughter», «Cannonball», «Cold Water», «9 Crimes» un citas.

Savas karjeras laikā Raiss izdevis trīs albumus, kuru koptirāža pārsniedz 3 miljonus. Debijas albums «0», kas iznāca 2001.gadā, nokļuva Lielbritānijas topa astotajā vietā un par to autors ieguva «Shortlist Music Prize» balvu. Nākamais albums «9», kas tika izdots 2006.gadā, ieguva Zelta statusu Lielbritānijā. Jaunākais albums «My Favourite Faded Fantasy» iznāca 2014.gadā un saņēma kopumā pozitīvas kritiķu un klausītāju atsauksmes.

Savukārt grupas «James» koncerts Siguldas pilsdrupu estrādē notiks 6.jūlijā. «James» ir britu alternatīvā roka grupa, kas dibināta Mančestrā 1982.gadā. Savu karjeru īpaši veiksmīgi attīstījuši 90.gados un turpina arī mūsdienās, izdodot jaunus, pieprasītus ierakstus. Vairākās valstīs, piemēram, dzimtajā Lielbritānijā un ASV, kā arī Latvijā, «James» ieguvuši kulta grupas statusu. Viens no iemesliem noteikti ir «James» vokālista un līdera Tima Būta harizmatiskā personība, kurš ir arī dejotājs, solomākslinieks un aktieris.

Līdz šim grupa izdevusi 12 studijas albumus, virkni koncertu un DVD albumu, kā arī četras izlases, kas kopā pārdotas vismaz 25 miljonu tirāžā. Šogad martā iznāca grupas jaunākais studijas albums «Girl At The End Of The World», kas pirmajā nedēļā gandrīz apsteidza Lielbritānijas topa līderes Adeles disku «25», tomēr paliekot otrajā vietā. potenciālu.

Festivāla organizētāji plāno uz «Sunset festival» katru gadu aicināt pasaulē pazīstamus māksliniekus.

Lai atvieglotu nokļūšanu Siguldas pilsdrupu estrādē un atpakaļ, par astoņiem eiro no un uz Rīgas centru mūzikas mīļotājiem būs pieejams autobuss. Biļetes uz gaidāmajiem koncertiem no 28.aprīļa varēs iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu