Latvijas modes māksliniece uzvar Krievijā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas modes māksliniece Indra Salceviča ieguvusi pirmo vietu XV Starptautiskajā jauno modes dizaineru konkursā "Admiralteiskaya Igla", kas norisinājās Sanktpēterburgā, Krievijā, aģentūru LETA informēja Baltijas modes federācijā.

15 gadu laikā konkursā piedalījušies vairāk nekā 10 000 dalībnieku no 40 Krievijas reģioniem un 20 citām pasaules valstīm, kopā parādot ap 7000 kolekciju. Vairākiem jauniem modes māksliniekiem šīs konkurss ir svarīgs notikums viņu karjerā. Konkursantu darbus vērtē modes mākslinieki, modes skolu un pasaules modes virzienu pamatlicēji ar pasaules līmeņa vārdu. Dažādos gados žūrijas sastāvā ir bijuši tādi modes grandi kā Pako Rabane, Vjačeslavs Zaicevs, Deniss Simačevs, Alena Ahmadullina, Aleksandrs Vasiljevs u.c.

Šogad konkursā "Admiralyeiskaya Igla" Sanktpēterburgā Latviju pārstāvēja kopā trīs jaunie modes dizaineri: Salceviča un vēl divas Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentes - Elīza Ceske un Vita Radziņa. Iespēju piedalīties šajā konkursā Salceviča ieguva kā balvu no Baltijas modes federācijas "Latvijas Stila un Modes balvu" pasniegšanas ceremonijas laikā, kad viņa tika atzīta par labāko nominācijā "Gada debija modes jomā 2008". Savukārt abas LMA studentes ar šo iespēju tika apbalvotas LMA skates laikā šī gada jūnijā, jo viņu kolekcijas tika atzītas par oriģinālākajām.

Konkursā "Admiralteiskaya Igla" piedalās labākie apģērbu dizaina mācību iestāžu studenti no gandrīz visiem Krievijas reģioniem, kā arī no Eiropas valstīm, un līdz ar to konkurence ir ļoti liela.

Salceviča ieguvusi 1.vietu nominācijā "Pret-a-porter diffusion". Viņa saņēma iespēju stažēties modes uzņēmumā "Varan" un prezentēt savu kolekciju Milānā festivālā "Krievijas mode".

Pirms dažām nedēļām Salceviča ar šo pašu kolekciju uzvarēja konkursā "Baltic Fashion Award" Vācijā, saņemot balvu 7500 eiro (5265 latus) par "Kolekciju ar inovatīvāko konceptu".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu