Atklāti jauni fakti par dziedātāja Prinsa nāves cēloņiem

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Amerikāņu popmūzikas ikonas Prinsa nāves cēlonis nav fiziska trauma vai pašnāvība, secināts šonedēļ 57 gadu vecumā mirušā mūziķa autopsijā.

Līdz pilnam autopsijas ziņojumam, kurā atklātos iespējamais nāves cēlonis, jāgaida vēl vairākas nedēļas.

Prinss ceturtdien tika atrasts bez samaņas savas mājas liftā Minesotā un apmēram pusstundu vēlāk tika atzīts par mirušu.

Nedēļu pirms nāves Prinsa privātā lidmašīna veica piespiedu nosēšanos Ilinoisas štata Molinas pilsētā, lai mūziķis varētu slimnīcā saņemt medicīnisko palīdzību. Tika paziņots, ka mūziķim medicīniskā palīdzība bija nepieciešama gripai līdzīgu simptomu dēļ, bet neoficiāli plašsaziņas līdzekļi vēstī, ka Prinsam tika sniegta medicīniskā palīdzība narkotikas, iespējams, uz opiātu bāzes veidota pretsāpju līdzekļa, pārdozēšanas dēļ.

«Pašlaik mums nav nekāda iemesla uzskatīt, ka tā bija pašnāvība,» teica Kārveras apriņķa šerifs Džims Olsons, uzsverot, ka izmeklēšana turpinās. Viņš piebilda, ka uz Prinsa līķa nav atrastas traumas vai vardarbīgas nāves pazīmes.

Nāves brīdī Prinss īpašumā bijis viens, bet Olsons atteicās komentēt iespējamo pretsāpju līdzekļu pārdozēšanu.

Prestižās mūzikas balvas «Grammy» un ASV Kinoakadēmijas balvas «Oskars» saņēmēju, kurš 2004.gadā tika uzņemts Rokenrola slavas zālē, trešdienas vakarā pēdējo reizi dzīvu redzēja īpašuma darbinieki. Ceturtdien viņu bezsamaņā liftā atrada darbinieki, kas kompleksā ieradās, kad nevarēja mūziķi sazvanīt.

Varas iestādes tuvāko dienu laikā plāno lūgt orderi kompleksa pārmeklēšana, tomēr uzsver, ka tā ir standarta procedūra šādos gadījumos.

Visā pasaulē dažādās vietās pulcējas sērojošie Prinsa fani, kuri ir tērpušies viņam raksturīgajā violetajā krāsā. Pie Prinsa mājām Mineapolisas pievārtē sērojošajiem faniem kompleksa darbinieki piegādāja 50 picas.

Augumā necilais, bet ar lielu personību apveltītais Prinss pasaules slavu iemantoja pagājušā gadsimta 80.gados, kad publiskoja skaņdarbus, kuros apvienoja roka, R&B un deju mūzikas tradīcijas. Viņš prata spēlēt daudzus instrumentus, ko izmantoja savos ierakstos un koncertos.

Tādu dziesmu kā «Purple Rain», «1999», «Cream» un «Kiss» izpildītājs savos koncertos izcēlās ar īpašu atlētiskumu, koncertos lecot no aprīkojuma apavos ar augstiem papēžiem un izpildot sarežģītas horeogrāfiskās kustības.

Prinss, kura īstais vārds Prinss Rodžers Nelsons, ir runājis par epilepsijas lēkmēm bērnībā, bet nav zināms, kā slimība ietekmēja viņa dzīvi kā pieaugušajam. Draugi stāstīja, ka viņam bijušas gurnu problēmas.

Mūziķa brālēns Čezs Smits, ar kuru kopā Prinss bērnībā izveidoja grupu, atteicās komentēt viņa veselības stāvokli, bet uzsvēra, ka jau agrā jaunībā, redzot kā aiziet nebūtībā slaveni mūziķi, abi atteicās no narkotikām un alkohola un tā arī nepadevās apreibinošo vielu vilinājumam.

Dažas dienas pēc lidmašīnas ārkārtas nolaišanās slimnīcā, Prinss savā īpašumā rīkoja ballīti, kurā noraidīja bažas par savu veselības stāvokli, sanākušajiem sakot: «Pagaidiet dažas dienas līdz izšķiediet savas lūgšanas.» Tomēr šajā pasākumā, Prinss bija sev neierasti piezemēts un klātesošie atzina, ka viņam trūcis enerģijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu