Jaunos māksliniekus aicina veidot mākslas objektus «Positivus»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī savā desmit gadu jubilejā «Positivus» festivāls rīko vides objektu konkursu, dodot jaunajiem māksliniekiem iespēju izveidot mākslas objektus, kas papildina un veido «Positivus» festivāla īpašo gaisotni. Konkurss, kuram dota tēma «Zūdam kokos!», šogad notiek sadarbībā ar AS «Latvijas Valsts meži» un trīs labāko ideju autori katrs saņems 1000 eiro sava darba realizēšanai, kā arī četrus ielūgumus uz «Positivus» festivālu, informēja festivāla komunikāciju vadītāja Līga Andžāne.

Konkursā iesniegtajiem darbiem ir jābūt mākslas objektiem, kas attēlo dažādus veidus, kādos koksne tiek izmantota cilvēka dzīvē.

«Latvijas Valsts mežu» Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs skaidroja, ka koksne ir unikāls produkts, kurai piemīt daudzas īpašības, kas padara to par modernu, praktisku, ekonomisku un, kas īpaši svarīgi, videi un cilvēkiem draudzīgu materiālu. «Koksne ir vienīgais plaši pieejamais materiāls, kas ir atjaunojams, un šim faktam ir svarīga loma neatjaunojamo resursu patēriņa samazināšanā, tāpēc priecāsimies saņemt darbu pieteikumus, kuru realizācijai mākslinieki izmantos videi draudzīgus materiālus, tostarp vismaz vienu kubikmetru koksnes,» vēstīja Kotovičs.

Iesniegtos darbus izvērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā būs Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas vadītājs un profesors Aigars Bikše, «Positivus» festivāla organizatori, «Latvijas Valsts mežu» pārstāvji, kā arī mārketinga un zīmolu aktivizācijas aģentūras «SponsorKing» pārstāvji.

Visi interesenti tiek lūgti darbus iesūtīt līdz 16.maijam uz e-pasta adresi «maksla@positivus.com». E-pastā papildus iesniedzamajiem materiāliem jānorāda arī darba nosaukums, darba autors vai autoru kolektīvs, kā arī kontaktinformācija - tālruņa numurs un e-pasta adrese.

Šīs vasaras festivāla galvenie viesi būs britu popmūziķe Elija Goldinga, pankroka leģenda Igijs Pops un elektroniski sapņainā franču grupa «M83». «Positivus» festivālā, kas šovasar svinēs savu desmito jubileju, uzstāsies arī tādi ievērojami mākslinieki kā «Years&Years», «Hot Chip», «Air», britu dziedātājs Džons Ņūmens, dziedātāja Klēra Elisa Bušē jeb «Grimes», Čārlzs Bredlijs, ģitārists Ričards Haulijs, grupas «Mercury Rev», «Wolf Alice», «Oh Wonder» un daudzi citi.

Festivāla mākslinieki uzstāsies uz sešām skatuvēm. Festivāla biļetes nopērkamas «positivusfestival.com», «Biļešu servisa» kasēs un «Nordea» bankomātos.

Elija Goldinga uzstājas "Positivus" festivālā 2014. gadā
Elija Goldinga uzstājas "Positivus" festivālā 2014. gadā Foto: Edgars Kalmēns TVNET
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu