Uzzini, ko konkurss «Jaunais vilnis» Samantai Tīnai aizliedz darīt līdz pat augustam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Pirms pāris dienām dziedātāja Samanta Tīna devās uz Maskavu, lai izmēģinātu spēkus konkursa «Jaunais vilnis» pusfinālā. Iepriekšējo reizi, kad māksliniece centās pārstāvēt Latviju šajā konkursā, viņa diemžēl netika izvēlēta, jo žūrija deva priekšroku dziedonim Pēterim Upelniekam, nu pēc trīs gadu pauzes Samanta atgriezās konkursā daudz spēcīgāka, pārliecinātāka un gatava uzvarai.

Šajā konkursā nav tā, ka izlem piedalīties, brauc un piedalies. Sākumā tu aizsūti pieteikumu kopā ar dziesmām, video, fotogrāfijām, un to sauc par priekšatlasi. Žūrija vēlāk izlemj - viņi vēlas tevi redzēt klātienē vai nevēlas.

«Saņēmu uzaicinājumu uz Maskavu, tad jau no manis pašas bija atkarīgs - izmantošu iespēju vai ne. Vīzas, ceļa izdevumi, viesnīca, ēdiens bija uz maniem pleciem, un Maskavā cenas nav tās lētākās. Viss prasa ieguldījumus, izdodot dziesmu, un tas atmaksājas ar publicitāti un koncertiem. Nespētu sev piedot, ja nebūtu izmantojusi iespēju,» stāsta Samanta Tīna.

Tāpat, ja no valsts ieradies viens cilvēks, tas nekādā veidā negarantē viņa vietu lielajā finālā. Beigu beigās no 200 pretendentiem tika izvēlēti 16, tajā skaitā arī Latvijas pārstāve Samanta Tīna.

No Latvijas laimi konkursa atlasē vēl izmēģināja divi dziedātāji, puisis un meitene, ar kuriem Samanta Tīna nepaspēja iepazīties, tāpēc nezina jauno mākslinieku vārdus.

«Dziedāju grupas «Led Zeppelin» dziesmu «Imigrant song», kā arī vienu no savām šā gada konkursa «Supernova» dziesmām «We live for love». Žūrija ir izvēlīga un skopa komentāros, protams, ja kaut kas nepatīk, viņi nekautrējas to paziņot visu pārējo klātbūtnē. Jāpriecājas, ka komentārus nesaņem, vien vārdu - paldies,» informē Samanta Tīna.

Pusfināls notika divas dienas, pirmajā dienā pēc divpadsmit stundu ilgas atlases tika paziņoti potenciālie sešpadsmit dalībnieki, kuriem nākamajā dienā jau atkal bija jāuzstājas, šoreiz sacenšoties tikai pašiem ar sevi. Pēc otrās dienas bija arī mākslinieki, kuri netika tālāk uz finālu.

«Uzzinot, ka izturēju arī otrās dienas atlasi un esmu izvēlēta pārstāvēt Latviju, biju ļoti priecīga, sajūsmināta līdz pat asarām, bet centos valdīties, jo Maskavā biju ieradusies viena pati, viesnīcā gan vairāk nevaldījos, jo piepildīju to, ko tik sen vēlējos. Ja būtu ieradusies ar kādu kopā, tad noteikti dalītu ar viņu prieka asaras un eiforiju,» smaida Samanta.

Samantai Tīnai žēl, ka konkurss vairs nenotiek Latvijā, jo tā būtu lieliska iespēja pārstāvēt savu valsti, atrodoties savā valstī, bet ir, kā ir, un katrs konkurss dziedātājam ir izaicinājums, sevis pārbaudīšana, kas palīdz attīstīties.

«Nekad neteikšu, ka esmu profesionāle, mēs nemitīgi ejam uz priekšu, parādās inovācijas, ja pasaki, ka zini visu, tu patiesībā nezini neko. Gudrs cilvēks nekautrējas atzīt, ka kaut ko nezina, jo visu nevaram zināt un mācēt, bet nemitīgi varam iemācīties jaunas lietas. Tāpēc vienmēr uztraucos, jo man ir svarīgi, man rūp tas, ko es daru,» tā Samanta Tīna.

Bieži vien saistībā ar konkursu «Jaunais vilnis» nākas dzirdēt, ka kādam māksliniekam pēdējā mirklī ir nomainīts repertuārs un jauna dziesma jāiemācās pāris stundu laikā; Samanta ir dzirdējusi, ka tā notiek, un domā: ja jau ir saņēmusi iespēju piedalīties konkursā, tātad viņa ir gana spēcīga, lai tiktu ar šādu iespējamību galā.

Lai vai kas notiktu, Samanta Tīna skatuviski ir gatava izdarīt visu, lai pārstāvētu Latviju godam.

Foto: Facebook

«Konkurss ir šovbizness, katram jau ir pateikts, ko viņš var vai nevar darīt. Piemēram, es nevaru griezt vai krāsot matus līdz pat augustam, tāpat neviens no dalībniekiem nedrīkst ēst piena produktus un maizi, dažiem puišiem tika pateikts, ka viņiem jau šodien jāsāk skriet,» aizkulises atklāj Samanta Tīna.

Dziedātāja atceras, ka vienu gadu Ukrainu konkursā pārstāvēja Jūlija Plaksina, kurai konkursa ietvaros nogrieza zēngalviņu, bet jaunā dziedātāja izskatījās labāk, nekā ierodoties uz atlasi.

Līdz 25.maijam konkursa rīkotājiem ir jāapstiprina katra no sešpadsmit mākslinieku repertuārs, ja tas netiek apstiprināts, tad dalībnieks var nokļūt rezervistu rindās.

Tieši tāpēc Samanta Tīna šobrīd sāk domāt par repertuāru, ne iespējamajām vizuālajām pārvērtībām, vien piebilst, ka audzēt matus nekad nav slikta ideja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu