Riana tuvojas Meraijas Kerijas topu rekordam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Barbadosiešu dziedātāja Riana (Rihanna) pārspējusi leģendārās grupas «The Beatles» rekordu par visvairāk ASV mūzikas topa pirmajā vietā aizvadītajām nedēļām. 14 Rianas dziesmas «Billboard Hot 100» topa virsotnē aizvadījušas kopumā 60 nedēļas - par vienu nedēļu vairāk nekā «The Beatles» populārākie ieraksti. Taču viņa joprojām atrodas otrajā vietā pēc amerikāņu dziedātājas Meraijas Kerijas, kuras hiti ASV mūzikas topa pirmajā vietā pabijuši kopumā 79 nedēļas.

«Billboard Hot 100» virsotnē nokļuvušas vairāki Rianas un Kerijas dueti ar citiem izpildītājiem. To vidū ir Rianas dziesmas «Monster» un «Love the Way You», kas ierakstītas ar reperi Eminemu. Abas dziesmas kopumā topa pirmajā vietā pabija 11 nedēļas.

1995. un 1996. gadā Kerijas un grupas «Boyz II Men» dziesma «One Sweet Day» atradās topa augšgalā 16 nedēļas.

Nevienā no «The Beatles» pirmo vietu ieguvušajiem hitiem nepiedalījās citi izpildītāji.

Vispopulārākā «The Beatles» dziesma ir «Hey Jude», kas 1968. gadā topa pirmajā vietā pavadīja deviņas nedēļas.

«Billboard Hot 100» topa apkopošana sākās 1958. gada augustā. Ja pieskaitītu pirms tam pirktākos singlus, dziedātājs Elviss Preslijs dalītu pirmo vietu ar Keriju. Taču pēc topa izveidošanas viņa dziesmas tā virsotnē noturējās kopumā 22 nedēļas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu