Galveno svētku egļu iedegšana, Santa Klauss Rīgā u.c. brīvdienu ceļvedī (22)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ziema ir klāt! Pirmā advente arīdzan, un tas nozīmē, ka sācies Ziemassvētku buma laiks. Par to liecina arī lielāko pilsētu svētku egļu iedegšana jau šajā nedēļas nogalē un galvenā Santa Klausa ierašanās Rīgā. Svētdien notiks arī TV šova "Dziedošās ģimenes" fināls! Protams, netrūkst arī citu, regulārākas kategorijas pasākumu, uz kuriem doties šajā nedēļas nogalē.

Svētku egļu iedegšana un svētku koncerti 27. un 28. novembrī

Jau sestdien, 27. novembrī, pilsētas galvenā svētku egle tiks iedegta Ventspils Rātslaukumā. Pirms egles iedegšanas no plkst. 11 līdz 14 Ziemassvētku vecītis ar saviem palīgiem rūķiem rīkos bērnu uzņemšanu "Rūķu Ziemassvētku skolā". Svētku egles iedegšana notiks plkst. 17. Skanīgu Ziemassvētku noskaņu radīs mazie rūķi no popstudijas "Jūras akmentiņi", no mūzikas studijas "Mazā prinča planētas", no deju studijas "Prieks" un no Jaunrades nama modes deju studijas "Scorpions". Svētdien, 28. novembrī, plkst. 12 notiks arī eglītes iedegšanas svētki Bērnu pilsētiņā un plkst. 15 bērnu parkā "Fantāzija".

Svētdien, 28. novembrī, Doma laukumā un Rātslaukumā Rīgā tiks iedegtas arī galvaspilsētas galvenās svētku egles,

kas stādītas ap 1980. gadu. Doma laukumā novietojamā egle nocirsta būs aptuveni 15 metru gara, bet nedaudz mazāka un ne tik kupla aptuveni tāda paša vecuma egle būs novietota Rātslaukumā. Šī egle tiks iedegta plkst. 17, bet plkst.18 visā krāšņumā iemirdzēsies arī egle Doma laukumā. Tur skanēs Ziemassvētku mūzika, darbosies "Sniega dzirnavas" un dziedās koris "Kamēr".

Ziemassvētku egle Rātslaukumā pērn
Ziemassvētku egle Rātslaukumā pērn Foto: LETA

Adventes laikā darbu sāks arī tradicionālie Ziemassvētku tirdziņi Doma laukumā, Līvu laukumā un Rātes pasāžā. Vairākos Rīgas kultūras namos un baznīcās notiks arī svētku koncerti. Piemēram, 28. novembrī plkst. 18 Svētā Pētera baznīcā Pirmās adventes koncertu sniegs profesionālais pūtēju orķestris "Rīga", bet 28. novembrī plkst. 19 Rīgas Domā notiks komponista Raimonda Tigula un senās mūzikas vokālās grupas "Schola Cantorum Riga" kopīgā projekta un ierakstu albuma "Carmina" prezentācijas koncerts.

Savukārt jau sestdien, 27. novembrī, plkst. 18 Piņķu baznīcā, kā arī svētdien, 28. novembrī, plkst. 16 Siguldas baznīcā notiks sieviešu vokālās grupas "Putni" koncerts.

TVNET aicina dalīties iespaidos par apmeklētajiem svētku egļu iedegšanas pasākumiem un interesantākos momentus nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu video mums uz e-pasta adresi: reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā!

Pasaules galvenais Santa Klauss Rīgā 27. un 28. novembrī

Rīgā, tirdzniecības, modes un izklaides centrā "Rīga Plaza" (Mūkusalas 71)

uzbūvēta pasaules galvenā Santa Klausa rezidence, kuras atklāšana ar uguņošanu notiks svētdien, 28. novembrī, plkst. 16.

Par godu atklāšanai jau plkst. 14 būs arī svētku koncerts un šaha turnīrs bērniem līdz desmit gadu vecumam. Uzvarētāju apbalvos pats rezidences saimnieks! Pasaules galvenais Santa Klauss Latvijā viesosies divas dienas - 27. un 28. novembrī.

Pirmizrādes teātros 26. un 27. novembrī

26. novembrī plkst.18.30 Latvijas Nacionālā teātra (Kronvalda 2) Jaunajā zālē notiks Jāņa Vimbas monoizrādes "Cilvēks Karamazovs" pirmizrāde. Iestudējums veidots kā mūsdienīga klasikas interpretācija, izmantojot fragmentu no Fjodora Dostojevska romāna "Brāļi Karamazovi". Monoizrāde veidota kopā ar mūzikas autoru Kārli Kazāku. Nākamā izrāde jau 27. novembrī arīdzan plkst. 18.30. Biļetes nopērkamas Latvijas Nacionālā teātra, kā arī "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

26. novembrī plkst. 19 VEF Kultūras pilī (Ropažu 2) notiks "Jaunā Zvaigžņu Teātra" bērnu izrādes "Blumkvists – Meistardetektīvs" pirmizrāde. Luga veidota pēc Astridas Lindgrēnes darba motīviem un stāsta par kādu trīspadsmitgadīgu zēnu Kalli Blumkvistu. Darbība norisinās pirmsziemassvētku laikā kādā Zviedrijas mazpilsētā Lillčepingā. Kalles lomu atveido Pauls Ārgalis, izrādē piedalās arī Juris Hiršs, Dainis Porgants u.c. Režisors – Varis Vētra. Izrāde paredzēta bērniem vecumā no 6 līdz 15 gadiem. Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

Pirmo jauniestudējumu kopš pārcelšanās uz Rīgas Kongresu nama telpām piedāvās Gaļinas Poļiščukas "Teātra Observatorija".
"Teātra Observatorijas" aktieri Rihards Lepers (no kreisās) un Andris Bulis režisores Gaļinas Poļiščukas jaunajā izrādē "Zālamana pēdējā mīla"
"Teātra Observatorijas" aktieri Rihards Lepers (no kreisās) un Andris Bulis režisores Gaļinas Poļiščukas jaunajā izrādē "Zālamana pēdējā mīla" Foto: LETA

Izrāde saucas "Zālamana pēdējā mīla" un stāsta par mīlestību, tās meklējumiem un šo jūtu visaptverošo un arī reizēm iznīcinošo spēku. Galvenajā lomā – Andris Bulis. Pirmizrāde notiks 27. novembrī plkst. 19 Rīgas Kongresu nama stikla piebūvē (K. Valdemāra 5). Nākamā izrāde notiks jau 28. datumā arīdzan plkst. 19. Biļetes nopērkamas Rīgas Kongresu nama, kā arī "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

27. novembrī plkst. 16 Jelgavas kultūras nama (K. Barona 6) Lielajā zālē Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris piedāvās pēc Maksima Gorkija populārās lugas "Dibenā" veidotā iestudējuma pirmizrādi. Arvīda Matisona un Andra Bolmaņa režisētajā izrādē tēlo paši režisori u.c. Biļetes nopērkamas Jelgavas kultūras nama, kā arī "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

Kino pirmizrādes 26. novembrī

Kino "Citadele" un kino "Rīga" 26. novembrī

pirmizrādi piedzīvos režisora Gata Šmita jaunā spēlfilma "Seržanta Lapiņa atgriešanās",

kas ir asprātīgs mūsdienu Latvijas portretējums un stāsta par četriem rīdziniekiem, kas nonāk pārsteidzošu notikumu virpulī. Galvenās lomas filmā atveido Jaunā Rīgas teātra trupas kodols - Andris Keišs, Guna Zariņa, Vilis Daudziņš, Gatis Gāga, Kaspars Znotiņš un Baiba Broka, filmā piedalās arī dziedātāja Lily.

Kino "Citadele" 26. novembrī sāks izrādīt vēl divas jaunas filmas – "Skots Pilgrims pret pasauli" ("Scott Pilgrim Vs. The World") un "Aizbēgt trīs dienās" ("The Next Three Days"). Pirmā vēsta par bezdarbnieku Skotu Pilgrimu, kurš ir iesācēju ansamblīša basģitārists un tikko saticis savu sapņu meiteni, bet otrā - par vīru vārdā Džons, kura dzīve šķiet ideāla līdz brīdim, kad viņa sieva tiek apcietināta par slepkavību, kuru viņa nav pastrādājusi. "Aizbēgt trīs dienās" galveno lomu tēlo "Gladiatora" zvaigzne Rasels Krovs.

Pasākumi klubos

26. novembrī Vecrīgā tiks oficiāli atklāta jauna izklaides vieta "Coco Loco" (Pēterbaznīcas 17).

Tur piektdienas vakarā spēlēs grupas "Oranžās brīvdienas" un "Soul Emotion", dīdžejmeiteņu duets "Crystral Sound System", kā arī dīdžeji Rudac un ShahS.

Nesen atvērtajā "Bubamara" (Audēju 8) 26. novembrī uzstāsies grupa "Čehols", bet 27. novembrī balkan-ska-funk-fun dejas spēlēs DJ ShahS.

"Ļeņingrad" (Kalēju 54) 26. novembrī spēlēs DJ Ma.Be, bet 27. novembrī – "Artrock projekts", kurā darbojas Valters no grupas "Tumors" un Juris no grupas "VIPP Basbočka".

"Cuba Cafe" (Jauniela 15) 26. novembrī spēlēs DJ Aspirīns, bet 27. - DJ Rudd.

"Nabaklab" (Z. A. Meierovica 12) 26. novembrī spēlēs itāļu grupa "Spiritual Front" un pašmāju "Ēnu kaleidoskops", bet 27. - notiks pasākums "Burka", kurā piedalīsies grupas "Tumors", "MonkeyRocks", "Medieval Child" u.c.

"Pulkvedim neviens neraksta" (Peldu 26/28) 26. novembrī spēlēs DJ Volfs, bet 27. novembrī notiks "Ritma institūta" piecu gadu jubilejas svinēšana, kurā spēlēs DJ Rudd, DJ Ai-va u.c.

"I Love You" (Aldaru 9) 26. novembrī ballīti "Odiņa priekam" spēlēs DJ Rudaks, bet 27. novembrī uzstāsies britu dziesminieks Niks Pārkers (Nick Parker).

"Depo" (Vaļņu 32) 27. novembrī notiks pasākums "Rock n Rolla", kurā uzstāsies grupas "Helid" un "Place of Fear".

Klubā "Melnā piektdiena" (Brīvības 193c) 26. novembrī notiks gotiskās rokmūzikas pasākums "Passion Price III", kurā uzstāsies igauņu grupa "Freakangel", kā arī pašmāju "Melalanna", "Whore Glamourama" un "Sinister & Elvira", bet 27. datumā paredzēts koncerts Fredija Merkūrija piemiņai "R*ck You!", kurā piedalīsies grupas "Pūķa gars", "Blacksmith", "Screampeace" un "Fleksatons", kā arī Rita Biezēka.

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) 26. novembrī uzstāsies "Bite's Blues Band", bet 27. - "Latvian Blues Band".

TV šovi nedēļas nogalē

27. novembrī plkst. 20.20 TV3 tiešraidē tiks translēts TV šovs "Dejo nost!". Šonedēļ šova tēma ir karnevāls. Žūrijā piekritis piedalīties politiķis, kā arī profesionāls sarīkojuma deju dejotājs jaunībā – Artis Pabriks.

Zaļkalniņu ģimene
Zaļkalniņu ģimene Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

28. novembrī plkst. 20.15 LNT tiešraidē no "Sapņu fabrikas"

tiks translēts TV šova "Dziedošās ģimenes" fināls, kurā sacentīsies Uškāni, Zaļkalniņi un Ņikonovi.

Pasākumu iespējams apmeklēt arī klātienē. Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!


Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu