Latvijai fināls, Igaunijai uzvara Pasaules kausā 10 dejās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas čempioni Marts Puniņš un Dana Jākobsone veiksmīgi startējuši Vācijas pilsētā Veclerā notikušajā Pasaules kausā 10 deju programmā (5 standartdejas + 5 Latīņamerikas dejas), 26 pāru konkurencē iekļūstot finālā un izcīnot piekto vietu, par Latvijas deju pāra panākumu ziņo Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis. Par kausa ieguvējiem sīvā cīņā kļuva Igaunijas dejotāji Konstantīns Gorodilovs un Dominika Bergmanova, kura ir no Čehijas.

Pēdējo trīs gadu valsts čempioni Marts Puniņš un Dana Jākobsone turpināja citu Latvijas pāru šogad iesākto patīkamo tradīciju ar augstu rezultātu sasniegšanu Pasaules un Eiropas čempionātos 10 deju programmā un arī iekļuva fināla sešiniekā no 26 valstu pārstāvjiem. Savā spēcīgākajā programmā standartdejās (ST) viņi uzrādīja trešo rezultātu, bet visās piecās Latīņamerikas (LA) dejās bija sestie. Tas 10 deju kopvērtējumā mūsu pārim deva piekto vietu, nedaudz tikai pietrūkstot līdz ceturtajai pozīcijai. Marts un Dana ir vienīgie no Latvijas, kam izdevies iekļūt finālā Pasaules kausā 10 dejās, turklāt viņi to izdarījuši divas reizes, jo 2012.gadā ieguva trešo vietu.

Foto: Publicitātes foto

Finālā izveidojās ļoti līdzīga un interesanta cīņa par uzvaru starp trim pāriem, no kuriem nedaudz veiksmīgāki bija galvenie favorīti un Eiropas čempionāta 5. vietas ieguvēji Konstantīns Gorodilovs un Dominika Bergmanova. Neskatoties uz to, ka Igaunijas čempioniem neizdevās uzvarēt kādā no dejām, tomēr stabilitāte un otrās vietas nodrošināja viņiem uzvaru kopvērtējumā. Otro vietu izcīnīja labākie ST dejās Volodimirs Ļiatovs un Veronika Miško (Ukraina), kuri principiālā cīņā par vienu punktu pārspēja Krievijas labāko pāri Alekseju Polovņikovu un Mariju Potjomkinu, kuri negaidīti ieguva pirmās vietas visās piecās LA dejās.

Latvijai šis gads bijis ļoti veiksmīgs, it īpaši 10 deju programmā, jo mūsu deju pāri gan pieaugušo, gan arī jauniešu grupā ir tikuši finālā pasaules čempionātā un Eiropas čempionātā. Pasaules kausā, kur dažos gadījumos valstis norīko arī otro vai trešo pāri, nav tik spēcīga konkurence kā čempionātos, taču Marta un Danas nopelns ir fināla sasniegšana citā valstī, nevis savās mājās.

Pēc divām nedēļām pasaules deju sabiedrības uzmanība būs pievērsta Rīgai, jo 33. starptautiskā sporta deju festivāla «Baltic Grand Prix» ietvaros no 19. līdz 21. decembrim notiks pasaules čempionāts Junioriem II (14-15 g.) ST dejās, kā arī Profesionāļiem «Super Grand prix» ST dejās.

Vairāk informācijas -

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu