Losandželosas kritiķi apbalvo filmu «Puikas gadi»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

12 gadu garumā uzņemtā kinolente «Boyhood» («Puikas gadi») svētdien ieguvusi galveno Losandželosas Filmu kritiķu asociācijas balvu. Kopumā filma saņēmusi trīs apbalvojumus. Amerikāņu kinorežisors Ričards Linkleiters apbalvots kā labākais režisors, savukārt Patrīcija Ārkete saņēmusi balvu kā labākā aktrise.

54 gadus vecā amerikāņu aktrise Džuliana Mūra atzīta par otro labāko aktrisi, kaut arī viņa tiek uzskatīta par ticamu «Oskara» balvas laureāti par Alcheimera slimības pacientes tēlojumu filmā «Still Alice».

Pēdējās nedēļās Linkleitera eksperiments «Puikas gadi» baudījis kinokritiķu atzinību. To kā gada labāko filmu apbalvojušas Bostonas Kino kritiķu biedrība, Ņujorkas filmu kritiķu loks un Ņujorkas Filmu kritiķu asociācija.

Filma uzņemta 12 gadu gaitā. Tā atspoguļo galvenā varoņa pieaugšanu no piecu līdz 18 gadu vecumam.

Losandželosas Filmu kritiķu asociācijas balvu saņēmēji bieži vien sakrīt ar «Oskara» balvas ieguvējiem, tāpēc

«Puikas gadu» uzvara pastiprinājusi baumas par iespējamajiem panākumiem ASV Kinoakadēmijas ceremonijā

, kas norisināsies nākamgad.

Tikai trīs filmas svētdien saņēma vairākas balvas. «Puikas gadi» kopumā saņēma četrus apbalvojumus, tostarp par labāko montāžu, savukārt poļu drāma «Ida» tika atzīta par labāko ārvalstu filmu, bet Agata Kuļeša - par labāko otrā plāna aktrisi. Tikmēr amerikāņu režisora Vesa Andersona kinolente «The Grand Budapest Hotel» («Viesnīca «Diženā Budapešta»») apbalvota par labāko scenāriju un dizainu.

Kinolente «Citizenfour» par kādreizējo ASV izlūkdienestu līdzstrādnieku Edvardu Snoudenu tika atzīta par labāko dokumentālo filmu.

"Citizenfour"
"Citizenfour" Foto: Kadrs no filmas

Balva par mūža ieguldījumu piešķirta filmu aktrisei Džīnai Roulendsai, kura patlaban ir 84 gadus veca.

Balvas tiks pasniegtas 40.ikgadējā Losandželosas Filmu kritiķu asociācijas balvu ceremonijā 10.janvārī Losandželosā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu