Pasaules galvenais Santa Klauss no Lapzemes pārceļas uz Rīgu (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgā pilnā sparā rit pasaules galvenā Santa Klausa mājas celtniecība pēc viņa Lapzemes mājas parauga. Santa Klauss uz savas rezidences atklāšanu ieradīsies jau šīs nedēļas beigās – 28. novembrī plkst. 16.

Santa Klausa rezidence tiek būvēta modes un izklaides centrā "Rīga Plaza", Mūkusalas ielā 71, informē telekompānija "Forma Pro".

Celtne būs desmit metrus augsta un tajā atradīsies Santa Klausa tronis, kurā sēžot viņš tiksies ar bērniem un lasīs saņemtās vēstules.

Mājā tiks novietotas gadsimtiem vecas grāmatas no Santa Klausa bibliotēkas.

Tā kā Santa Klausam nav iespējas uzturēties savā rezidencē pastāvīgi, jo jāapciemo bērni visā pasaulē, mājā darbosies arī viņa ieceltie palīgi - rūķi jeb elfi, kā viņus dēvē Lapzemē. Rūķi pieskatīs māju, veiks nepieciešamos rituālus, lai saglabātu burvju gaisotni un, protams, pieņems bērnu vēstules Santa Klausam.

Pasaules galvenais Santa Klauss Latviju par savas rezidences zemi izvēlējies tāpēc, ka viņš jau šeit ir ciemojies daudzas reizes un viņam ir tuvs Latvijas klimats, kas daudz neatšķiras no Lapzemes klimata. Šeit arī mīt daudz viņa palīgu, kas dara labus darbus, un te pirms 500 gadiem tika uzstādīta pirmā egle Eiropā.

Par godu atklāšanai 28. novembrī plkst. 14 būs arī svētku koncerts un šaha turnīrs bērniem līdz desmit gadu vecumam. Uzvarētāju apbalvos pats Santa Klauss!

Pasaules galvenais Santa Klauss Latvijā viesosies divas dienas - 27. un 28. novembrī. Paredzēta plaša labdarības un sabiedrisku pasākumu programma. Sīks maršruts – www.rigaplaza.lv.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu