Top populārākie mākslinieki mūzikas vietnē «Spotify»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Britu dziedātājs Eds Šīrans ir 2014.gada visvairāk straumētais izpildītājs pakalpojumā «Spotify», liecina jaunākie dati.

Šīrana dziesmas noklausītas vairāk nekā 860 miljonus reižu. Viņa jaunākais albums «X» ir gada visvairāk straumētais albums - pakalpojuma lietotāji to noklausījušies 430 miljonus reižu.

Šā gada populārākā sieviešu dzimuma izpildītāja bija Keitija Perija, bet visvairāk straumētā grupa izrādījās «Coldplay».

Tikmēr gada straumētākās dziesmas titulu visā pasaulē bauda amerikāņu mūziķa Farela Viljamsa hits «Happy».

ASV tika izveidots atsevišķs saraksts, kurā visvairāk straumētais mākslinieks bija reperis Eminems, bet gada dziesma - austrāliešu hiphopa izpildītājas Igijas Azīlijas «Fancy».

«Spotify» norādīja, ka kopumā vairāk nekā 50 miljoni lietotāju šogad straumējuši mūziku, kuras kopējais ilgums sasniegtu septiņus miljardus stundu.

Vispasaules topā aiz Šīrana palicis Eminems, kā arī dīdžeji Kalvins Heriss, «Avicii» un Dāvids Geta. Savukārt ASV topā nākamie populārākie pēc Eminema ir reperi Dreiks un Kanje Vests, dziedātājas Lana del Reja un Ariana Grande.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu