Ivanovs izstāda "Amy, Kate, Gaga..."

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ (24.11.) "Rīgas galerijā" (Aspazijas blv. 20) tiks atklāta gleznotāja Rituma Ivanova izstāde "Amy, Kate, Gaga...", kas būs apskatāma līdz 24.decembrim, informē galerijā.

Jaunākajā izstādē Ritums Ivanovs turpina pētīt šovbiznesa zvaigžņu individuālās īpašības un masu mediju radītos tēlus, izvēloties tik atšķirīgas personības kā Eimija Vainhausa (Amy Winehous), Keita Mosa (Kate Moss) un Lēdija Gāga (Lady Gaga). Eksponēti darbi, kas tapuši 2010. - 2011. gadā.

"Zvaigžņu" fenomens saista latviešu autoru un ne tikai. 2010. gada filmā "Kate! Creating an Icon", kura tika izrādīta kanālā ARTE 2011. gada martā un kurā tika iekļauti Rituma Ivanova gleznotie supermodeles Keitas Mosas portreti, par šo tēmu tiek intervēti pasaules nozīmīgākie mākslinieki un fotogrāfi, kas gleznojuši un fotografējuši Mosu, būvējot viņas ikonas statusu. Filmā intervētie autori mēģina skaidrot K. Mosas fenomenu, analizējot viņas personību, tās atbilstību laikmeta garam un mākslinieka lomu, aktualizējot un vizualizējot laikmetu.

Ritums Ivanovs (dz. 1968) ir viens no populārākajiem latviešu jaunās paaudzes gleznotājiem. Pēc Latvijas Mākslas akadēmijas beigšanas (1994) viņš gadu studējis prestižajā Humbolta Universitātē ASV. Viņš ir viens no diviem latviešu mūsdienu māksliniekiem, kura darbs "Kadrs 05" tika izsolīts starptautiskā izsoļu nama Sotheby`s 2009.gada 9.jūnija izsolē Londonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu