JRT jaunajā sezonā sola vairākus jauniestudējumus (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) nākamajā sezonā paredzēti vairāki jauniestudējumi, kurus veidos režisori Alvis Hermanis, Māra Ķimele, Varis Piņķis, Ilze Rudzīte un Elīna Cērpa.

Kā preses konferencē pastāstīja teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis, viņš strādā pie izrādes "Klusuma skaņas", pirmizrāde paredzēta 22.novembrī. Šī izrāde tiks spēlēta tajās pašās dekorācijās kā "Garā dzīve", tikai tās darbība norisinās 40 gadus agrāk - 1968.gadā. Lai gan tas bija revolucionāru nemieru laiks - studentu nemieri Francijā, "Prāgas pavasaris" Čehoslovākijā - Hermanim tā būs izrāde "par jaunību, par zaudēto nevainību, arī par īpašu laiku, kāds bija 60.gadu beigās, kad cilvēks vēl loloja ilūziju par kolektīvu laimi". Šo gadu atmosfēru, kurā neviens no izrādes dalībniekiem nav dzīvojis, tiks mēģināts raksturot ar 24 Arta Garfunkela dziesmām.

Iestudējums "Klusuma skaņas" jau 9.novembrī tiks rādīts festivālā "Berliner Festspiele" Vācijā.

Jau 14.septembrī JRT Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos izrāde bērniem un vecākiem "Ja tu esi sivēns", kuru pēc Ineses Zanderes dzejoļiem un pasakām veido režisors Varis Piņķis. Lomas atveidos labsirdīgā rokgrupa "Sivēnu banda", Varis Piņķis, Inga Alsiņa un Jēkabs Nīmanis.

9.oktobrī pirmizrādi JRT Mazajā zālē piedzīvos režisores Māras Ķimeles iestudētais "Amizantais gadījums", kuras pamatā ir krievu satīriķa Nikolaja Zoščenko stāsti. Izrādē tiks dziedātas senas un mazpazīstamas krievu romances. Izrādē piedalīsies Vilis Daudziņš, Ivars Hermanis un Anta Eņģele.

Ķimele JRT iestudēs arī Ļeva Tolstoja lugu "Dzīvais mironis". Izrādes scenogrāfe būs Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece - Ieva Kundziņa. Lomas atveidos Sandra Zvīgule, Andris Keišs, Kaspars Znotiņš, Maija Apine, Regīna Razuma, Inga Alsiņa, Ģirts Krūmiņš, Vilis Daudziņš.

Režisore Ilze Rudzīte jaunajā sezonā JRT iestudēs Adama Rappa "Sarkano lukturu ziemu", kas stāsta par diviem sekstūristiem Amsterdamā un meiteni, kura gribētu būt mūziķe, bet piepelnās kā prostitūta. Lomas atveidos Gatis Gāga, Edgars Samītis un Iveta Pole.

Režisore Elīna Cērpa iestudēs izrādi "Ūdens atmiņas", iecere par kuru radās dienās, kad pa Daugavu plūda Baltkrievijā noplūdusī dīzeļdegviela.

JRT jaunajā sezonā iestudēs arī Džona Osborna 1956.gadā sarakstīto lugu "Atskaties naidā", kas iezīmēja apvērsumu angļu dramaturģijā. Tās galvenā problēma ir: kā jaunam, inteliģentam cilvēkam dzīvot sabiedrībā, kura viņam riebjas, ko iesākt ar savu pamestību, vientulību un kā veidot attiecības ar saviem tuviniekiem.

Iestudējuma režisors būs Varis Piņķis. Lomas atveidos Kaspars Znotiņš, Sandra Zvīgule, Andis Strods, Iveta Pole vai Inga Alsiņa.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu