Latvijas Nacionālo kultūras centru vadīs Signe Pujāte

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Nacionālo kultūras centru (LNKC) turpmāk vadīs Signe Pujāte, informēja Kultūras ministrijā (KM). Pujāte līdz šim bija LNKC direktora vietniece. Viņa amatā pārcelta no 1. decembra. Direktora pienākumu izpildītāja līdz šim bija Mārīte Grebzde, kura ir arī LNKC Administratīvās nodaļas vadītāja.

Kā norāda Pujāte, LNKC komandai priekšā ir nozīmīgs darba cēliens, turpinot gatavošanos 2018.gada Dziesmu un deju svētkiem. Tāpat dienas kārtībā ir normatīvās bāzes izveide nemateriālā kultūras mantojuma jomai un nozīmīgi risināmi jautājumi, kas saistīti ar kultūrizglītību, bet 2015.gadā būs jāīsteno vairāki starptautiski un nacionāla mēroga pasākumi. «Esmu pārliecināta, ka, strādājot pēc principa «Mēs esam stipri tik, cik mūsu griba», kā sacījis Rainis, LNKC komanda spēs paveikt izvirzītos mērķus, tāpēc arī uzņemos tās vadību,» izsakās Pujāte.

Pujātei ir ilgstoša darba pieredze tautas mākslas un tradicionālās kultūras nozarē un valsts pārvaldē. 1999.gadā viņa absolvējusi Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolu (RPIVA), iegūstot pedagoģijas maģistra grādu skolvadības nozarē, un savas darba gaitas sākusi kā pedagoģe. Viņa bijusi Emiļa Melngaiļa tautas mākslas centra jeb tagadējā LNKC Tradicionālās kultūras daļas folkloras speciāliste, Latvijas Radio tradicionālās kultūras raidījuma «Austras koks» reportiere, RPIVA lektore, laikraksta «Es Pats» darba grupas locekle un Valsts tautas mākslas centra - tagadējā LNKC - Organizatoriskā darba daļas vadītāja un projektu izstrādes menedžere.

No 2002.gada līdz 2012.gadam Pujāte strādājusi Kultūras ministrijā, ieņemot Kultūrpolitikas departamenta Stratēģijas un reģionālās kultūrpolitikas nodaļas vecākās referentes un vēlāk Kultūrpolitikas departamenta Tautas mākslas nodaļas vecākās referentes amatu. No 2012.gada septembra viņa bijusi LNKC direktora vietniece, piedalījusies daudzu nacionāla un starptautiska mēroga tradicionālās kultūras un amatiermākslas pasākumu, kā arī tālākizglītības aktivitāšu rīkošanā. Vairāk nekā desmit gadus Pujāte ir Latvijas Kultūras akadēmijas tradicionālās dziedāšanas grupas «Saucējas» dalībniece.

Jau ziņots, ka KM izsludinājis konkursu uz LNKC vadītāja vietu. Pretendentam tika prasīta augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs, kā arī vismaz trīs gadu darba pieredze vadošā amatā un vismaz divu gadu darba pieredze valsts pārvaldē.

LNKC ir kultūras ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde. LNKC darbības mērķis ir īstenot valsts politiku kultūras un radošās industrijas izglītības, nemateriālā kultūras mantojuma, dziesmu un deju svētku tradīcijas un ar to saistītajās tautas mākslas jomās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu