Eminems iesūdz tiesā kompāniju "Apple" (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenā repera Eminema pārstāvji iesūdzējuši tiesā kompāniju "Apple Computer" par autortiesību pārkāpšanu, jo tā esot bez atļaujas internetā tirgojusi lejupielādējamu repera mūziku.

Prāvas centrā ir strīds starp Eminema mūzikas izdevējiem, kuriem nav noslēgta vienošanās ar "Apple" interneta mūzikas servisu "iTunes" un viņa ierakstu kompāniju, kam ir noslēgta šāda vienošanās.

"Apple" maksā repera ierakstu kompānijai par katru lejupielādētu dziesmu, taču Eminema mūzikas izdevniecības kompānija "Eight Mile Style" uzstāj, ka viņš nav devis atļauju savu mūziku pārdot internetā.

"Tā ir nopietna mūzikas industrijas problēma," sacīja kompānijas advokāts Normens Enkers. "Tā tas notiek ar daudziem mūziķiem un ierakstu kompānijām."

"Eight Mile Style" pieprasa piedzīt vairāk nekā 75 000 ASV dolāru (38 500 latus) par autortiesību pārkāpšanu un negodīgu konkurenci, kā arī piedzīt zaudējumus līdz 150 000 dolāru (77 000 latu) par katru lejupielādēto dziesmu.

Eminems jau agrāk ir tiesājies ar "Apple" par autortiesību pārkāpumu. 2004.gadā viņš iesūdzēja tiesā kompāniju apgalvodams, ka tā bez atļaujas izmantojusi viņa dziesmu "Lose Yourself" televīzijas reklāmā.

Lieta tika nokārtota ārpus tiesas.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu