Nosaukti Eiropas Parlamenta darba karikatūru konkursa uzvarētāji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Par karikatūru konkursa "Eiropas Parlamenta smieklu vitamīni" uzvarētāju profesionāļu kategorijā nosaukts karikatūrists Zemgus Zaharāns, bet amatieru kategorijā - Uldis Saulītis, informē Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Preses nodaļas vadītāja Iveta Ķelpe.

Jau ziņots, ka septembrī Eiropas Parlamenta (EP) Informācijas birojs izsludināja karikatūru konkursu "Eiropas Parlamenta smieklu vitamīni" ar mērķi gūt jaunu un humora pilnu skatījumu un vērtējumu par EP darbu.

Konkurss notika divās kategorijās - profesionāļiem un amatieriem. Profesionāļu kategorijā iesniegtas astoņas un amatieru kategorijā desmit karikatūras. Uzvarētājus katrā kategorijā noteica apmeklētāju interneta balsojums un žūrijas viedoklis kopvērtējumā. Karikatūras kā žūrijas locekļi vērtēja EP deputāti Krišjānis Kariņš (JL), Roberts Zīle (TB/LNNK), žurnāliste Ina Strazdiņa un starptautiskās studentu organizācijas AIESEC pārstāve Dina Afanasjeva.

Karikatūras profesionāļu kategorijā iesniedza Jūlija Bulikina, Gaļina Gruziņa, Uldis Freimanis, Dzintars Melnis, Māris Stinkulis, Gatis Šļūka, Sergejs Tuļeņevs un Zemgus Zaharāns, savukārt karikatūras amatieru kategorijā iesniedza Arta Bērziņa, Emīls Bojārs, Anete Grandava, Solvita Lauzēja, Rūta Liepiņa, Ričards Saulēvičs, Uldis Saulītis, Marija Elizabete Silova, Annija Šuktere un Linda Učelniece.

Internetā EP Informācijas biroja mājaslapā par karikatūrām nobalsots 1498 reizes. Vislielāko interneta balsu skaitu ieguvusi Zemgusa Zaharāna karikatūra, otru lielāko interneta balsojumu ieguvusi Gaļinas Gruziņas karikatūra, bet trešo lielāko interneta balsojumu ieguvusi Ulda Saulīša karikatūra.

Uldis Saulītis ar karikatūru "Kaimiņi"
Uldis Saulītis ar karikatūru "Kaimiņi" Foto: publicitātes

Uz šīs dienas apbalvošanas pasākumu aicināti visi konkursa dalībnieki, žūrijas locekļi un mediju pārstāvji. Konkursa galvenā balva ir ceļojums uz EP, kā arī konkursanti saņems dažādas praktiskas un varbūt ne tik praktiskas pārsteiguma balvas.

Kopš šīs nedēļas ES mājas, Aspazijas bulvārī 28, Mākslas istabā apskatāmas visas 18 konkursam iesniegtās karikatūras.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu