Kino apskats: Vīriešus interesē tikai pupi, sievietes - prāts (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūžīgais jautājums, kas nu kuru interesē, kas nu kuram galviņā darās. Par to arī šī filma: "The Ugly Truth". Kinoafiša

Saturs. Romantikas alkstoša TV raidījumu producente apņemas pierādīt savam šovinistiskajam kolēģim Maikam, ka pasaulē eksistē mīloši, inteliģenti un cēli vīrieši. Tiesa, pati viņa gan tādu vēl nav sastapusi, bet uzskata, ka tas ir tikai laika un veiksmes jautājums. Viņa vienojas ar Maiku, ka iesaistīsies viņa organizētā eksperimentā, kurā katram jāpierāda sava patiesība. Pārbaužu virkne tomēr noved pie visai negaidīta rezultāta.

Pārdomas. Roberts Lukektiks (Robert Luketic) iepriekš ne ar vienu filmu īsti nav izcēlies un neko no viņa daiļrades nosaukt par kaut ko īpašu roka neceļas, tomēr plašākai sabiedrībai pazīstamāks viņš kļuva ar savu 2008. gada filmu "21". Lai nu kā, "Nejaukā patiesība" ir pieminēšanas vērta, lai arī par īpašu šo filmu nosaukt ir grūti.

Filmas stāsts ir visai klišejisks, pareizā sieviete, rupjais tēviņš satiekas, un tad sākas lielie brīnumi, abus patiesībā interesē tikai viens. Katrīnas Heilas (Katherine Heigl) tēlotā varone Abija Rihtere (Abby Richter) ir TV šova vadītāja, perfekcionisma pārņemta vientuļniece, kura cīnās par reitingiem savam šovam, un vadība piespiež piesaistīt Maiku Čadveju (Mike Chadway), kuru atveido Džeralds Batlers (Gerard Butler: 300, Geimer, u.c.), kurš savukārt ir pazīstams ar savu rupjumu, tiešumu un šovinismu. Tas laikam ir Holivudas labais tonis, kad tēls, ko atveido Katrīna Heila (2008. gada iekārojamākā sieviete, 2007. gadā atzīta par vienu no pievilcīgākajiem cilvēkiem pasaulē), savu ideālu dēļ nekādi nevar atrast īsto vīrieti (hahaha).

Lai arī vadības cerības pilnībā attaisnojas un šova reitingi sasniedz nebijušas virsotnes ar rupjā Maika palīdzību, pati Abija nespēj ar to samierināties, tāpēc cenšas no rupekļa savā šovā atbrīvoties. Maiks saprot, ka Abija ir iemīlējusies savā kaimiņā, seksīgā ārstā, bet, saprotot, ka viņa nemāk tam pietuvoties, nolemj slēgt derības: Maiks Abiju pārveidos, un viņa tiks pie sava seksīgā dakterīša, savukārt Maiks paturēs darbu. Ja dakteris rokās nedosies, Maiks pametīs šovu brīvprātīgi.

Protams, tālāk filmas notikumi ir pretīgi paredzami, bet ar retiem un patiesi smieklīgiem momentiem. Piemēram, tas, kā rupjais mačo Maiks pārveido Abiju, padarot to par seksa dievieti (vīrietis māca sievietei ģērbties un pucēties?) un pat uzdāvina vibrējošas biksītes, darbināmas ar tālvadības pulti, kuras Abija, kā jau visām pieklājīgām un solīdām biznesa sievietēm piedienas, uzvilka, dodoties biznesa pusdienās, bet arī šis moments filmu neizglāba. Ja režisoram būtu kabatā vēl kādi, teiksim, pieci līdzīgi smieklīgi trumpji, tad būtu pavisam cits stāsts. Diemžēl labu joki aptrūkās un filma savā būtībā ir garlaicīga un nekādu prātīgu domu nepauž.

Par rupjībām un mūžīgo tēmu "vīrietis un sieviete" var pasmieties vienmēr un vēl pāris liekas reizes, kas arī šajā filmā ir parādīts visai virspusēji un ar veciem jokiem. Pāris banalitāšu un komiskas situācijas, romantika, beigas. Grūti teikt, vai var vainot režisoru, jo filmai bija savs stāsts, kas šķita pareizi un loģiski pasniegts soli pa solim, bet pašā stāstā šķita esam pamatīgs caurums. Jau filmas sākumā viegli prognozējamās filmas beigas ļoti kaitināja un traucēja, jo, uzņemot filmu, nevajadzētu baidīties no aizliegtā augļa tēmas; ja jau filma tiek sasmērēta ar 1-2 izcili rupjiem un smieklīgiem jokiem, tad nevajag kautrēties turpināt tādā garā.

Daži TV šova kuriozie momenti filmā lika atcerēties kādu ļoti lielisku komēdiju: "Parex Plaza", bet ceru, ka tā ir tikai sakritība, jo, ja tas bija speciāli, tad tomēr nekas pat tuvu tik smieklīgs nebija saskatāms. Leģenda par Ronu Burgundiju bija izcili jautra, pārspīlēta un liek smieties visu laiku, pat atkārtoti skatoties šo filmu desmito reizi; ja kāds nav redzējis, iesaku iegādāties vai paņemt nomā DVD.

Nobeigumā: filma varētu nelikt vilties tiem skatītājiem, kas nevēlas ne par ko domāt filmas laikā, nevēlas šausmas, drāmas, trillerus un gudrības, bet vienkārši palūkoties lielajā ekrānā, pagrauzt popkornu un laiku pa laikam pasmaidīt par jokiem, kas pilnīgi visiem ir saprotami! Filma ir vienkārša, brīžiem garlaicīga, brīžiem smieklīga labu aktieru izpildījumā, un nešķiet, ka tā pretendētu uz kādas īpašas filmas statusu.

Vērtējums - 6/10

Filma skatāma kinoteātros "Parex Plaza".

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu