Žans Pols Belmondo saņem Francijas ordeni (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Leģendārajam franču aktierim Žanam Polam Belmondo piešķirts mākslas un literatūras komandiera ordenis. Belmondo slavu ieguva 1959. gadā, filmējoties Žana Lika Godāra filmā "Līdz pēdējam elpas vilcienam", un viņa kino karjera ilgst jau nepilnus 50 gadus, kopumā aptverot gandrīz 90 filmas.

Komiķis trikiem savās piedzīvojumu filmās reti izmantojis dublierus, un Francijas Sporta akadēmija iecēlusi viņu akadēmiķa kārtā.

Līdz ar Belmondo Francijas kultūras ministrs Reno Dondjē de Vabrs piešķīra ordeni arī Milenai Demonžo, kuru franču auditorija arī ļoti iemīļojusi no filmām par trīs musketieriem un seriāla par Fantomasu. Viņas vairāku gadus desmitus gadu ilgajā radošajā biogrāfijā spēlētas vairāk nekā 50 lomas.

Mākslas un literatūras ordenis izveidots 1957.gadā, un pēdējos gados par ieguldījumu pasaules kultūrā tas piešķirts tādām slavenībām kā Umai Tūrmanei, Martinam Skorsēzem, Leonardo di Kaprio un Brūsam Villisam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu