Ņujorkā aizvadīts Deivida Bovija piemiņas koncerts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien Ņujorkā aizvadīts britu rokzvaigznes Deivida Bovija piemiņas koncerts, kurā piedalījās pasaulslaveni mūziķi. Koncerts «Carnegie Hall» koncertzālē tika izziņots 10.janvārī. Tas bija iecerēts kā Bovija dzīves un karjeras retrospekcija. Bovija ģimene paziņoja par dziedātāja nāvi tikai dažas stundas pēc tam, kad tika izziņots koncerts.

Piemiņas koncertā uzstājās grupas «Flaming Lips» un «The Pixies», dziedātājas Debija Harija un Sindija Laupere, kā arī izjukušās grupas «R.E.M.» solists Maikls Staips.

Pieprasījums pēc biļetēm bija tik liels, ka piektdien tika rīkots vēl viens Bovija piemiņas koncerts «Radio City» zālē Ņujorkā.

Grupas «Flaming Lips» solists Veins Koins izpildīja Bovija hitu «Life on Mars», Lopere nodziedātāja «Suffragette City», bet dziedātāja un māksliniece Lorija Andersone uzstājās ar dziesmu «Always Crashing in the Same Car».

1972. gadā «Carnegie Hall» notika Bovija pirmais koncerts Ņujorkā. Vēlāk Bovijs pārcēlās uz dzīvi Ņujorkā, kur mitinājās apmēram 20 gadus līdz savai nāvei no vēža.

«Carnegie Hall» ik gadu tiek rīkots liels koncerts par godu kādam mūziķim, kura ieņēmumi tiek novirzīti labdarībai. Pasākuma rīkotāji sacīja, ka ļoti priecājoties par mūziķu lielo vēlmi piedalīties Bovija piemiņas koncertā.

«Mēs jutāmies nedaudz apmulsuši, jo parasti esam ļoti pateicīgi ikvienam, kurš vēlas piedalīties,» teica koncerta producents Maikls Dorfs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu