Festivālā "Zelta maska Latvijā" Sanktpēterburgas teātri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamgad teātra festivāla "Zelta maska Latvijā" dalībnieki galvenokārt būs Sanktpēterburgas teātri, uz festivālu sola ierasties arī Sanktpēterburgas gubernatore Valentīna Matvijenko, preses konferencē pastāstīja "ART Forte" valdes priekšsēdētāja, festivāla "Zelta maska Latvijā" vadītāja Jūlija Ločmele.

Kopā ar gubernatori Matvijenko Rīgā ieradīšoties arī biznesmeņu delegācija, kuri, pēc Ločemeles teiktā, varētu kļūt par nopietniem investoriem Latvijā.

Šodien preses konferencē Kultūras ministrijas valsts sekretāres vietnieks Uldis Lielpēters uzsvēra, ka festivāls "Zelta maska Latvijā" jau ceturto gadu notiek, sadarbojoties Latvijas un Krievijas Kultūras ministrijām.

Lielpēters uzsvēra, ka Latvijas skatītājiem ir liela interese par šo festivālu, viņi vēlas baudīt augsta profesionālā līmeņa teātra mākslu.

Arī Krievijas vēstnieka padomnieks Andrejs Skačkovs uzsvēra šī festivāla lielo nozīmi starpvalstu kultūras sakaru attīstībā.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) atzīmēja, ka pašvaldības Finanšu komiteja, lemjot par finansējuma piešķiršanu šim festivālam, balsoja vienprātīgi, nedaloties pozīcijā un opozīcijā.

Festivāla "Zelta Maska" direktors Georgijs Taratorkins pastāstīja, ka Krievijā šim festivālam aprit jau 15 gadi. Pēdējos piecu sešu gadu laikā ar festivāla labākajām izrādēm tiek iepazīstināti skatītāji visās lielākajās Krievijas pilsētās, bet jau četrus gadus festivāla labākās izrādes ceļo arī uz Baltijas valstīm. Viesizrādes sākas Rīgā, pēc tam tās būs Tallinā un šogad pirmo reizi notiks arī Viļņā.

Kā jau ziņots, no šodienas līdz 15.oktobrim Rīgā notiks teātra festivāls "Zelta maska Latvijā".

Dailes teātrī šovakar G.Tovstonogova Sanktpēterburgas Lielais drāmas teātris rādīs Fjodora Dostojevska "Tēvoča sapni", ko iestudējis režisors Temurs Čheidze. Galvenās lomas atveidos Oļegs Basilašvili, Alise Freindliha, Jevģenijs Čudakovs un Poļina Tolstuna.

Dostojevskis savu stāstu dēvē par "dziesmu spēli". Sižets ir patiesi anekdotisks - uzņēmīga dāma cenšas izprecināt meitu prātu izkūkojušam bagātam večukam kņazam K.

Gala rezultātā sanākusi gudra, smalka, smieklīga un rūgta izrāde par dzīvi, kas vienlaicīgi līdzinās gan traģēdijai, gan anekdotei. Freindliha un Basilašvili izspēlē nevainojamu klasisku komēdiju, režisors noslēgumā nebaidās lauzt tonalitāti un atgādināt skatītāju zālei par kuriozās anekdotes cēloņiem un neveiksmīgo savešanas mēģinājumu.

9.oktobrī un 10.oktobrī Dailes teātrī Maskavas Nāciju teātris rādīs "Šukšina stāstus", ko iestudējis Alvis Hermanis. Galvenajās lomās būs Čulpana Hamatova un Jevgeņijs Mironovs.

13.oktobrī Latvijas Nacionālajā operā Maskavas akadēmiskais K.Staņislavska un V.Ņemiroviča-Dančenko muzikālais teātris rādīs Volfganga Amadeja Mocarta operu "Cosi fan tutte" Aleksandra Titeļa režijā.

15.oktobrī Latvijas Nacionālajā operā Maskavas akadēmiskais K.Staņislavska un V.Ņemiroviča-Dančenko muzikālais teātris rādīs Džona Nojmaijera veidoto baletu "Kaija", kas tapis pēc Antona Čehova lugas motīviem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu