Aktieris Ovens Vilsons

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ovens Vilsons ir viens no Holivudas smieklīgākajiem aktieriem, kurš ar savu talantu un individualitāti spēj padarīt interesantu jebkuru kinofilmu. Kā aktiera nozīmīgākos panākumus var minēt filmas „Meet the Parents”, „Zoolander” „Starsky & Hutch”, „The Royal Tenembaums”, „The Life Aquatic with Steve Zissou” un arī „Wedding Crashers”.

Kaut arī Vilsons nekad nav sevi uzskatījis par komiķi, skatoties viņa aktiera prasmi, nav iespējams nepasmaidīt. Interesanti, ka Vilsons gandrīz visās filmās sadarbojas arī ar aktieri Benu Stileru (Ben Stiller), kas jau tagad automātiski abiem garantē milzīgus panākumus un atzinību no skatītāju un kritiķu puses.

„Par Holivudu var domāt kā par vidusskolu. TV aktieri ir iesācēji, komiķi ir mazliet vecāki, bet tie, kuri apņemas filmēties tikai drāmās, jau gatavojas izlaidumam,” teica Vilsons.

Aktieris ir dzimis Teksasas štatā Dalasā 1968. gada 18. novembrī. Pilnajā vārdā Ovens Kuninghems Vilsons (Owen Cunningham Wilson) ir vidējais no trim brāļiem ģimenē. Ovens ar jaunāko brāli Endrjū un vecāko Lūku bija labākie draugi un vienmēr sagādāja vecākiem lielas nepatikšanas.

Ovens ir bijis visnerātnākais no brāļiem. 10. klasē viņš nozaga matemātikas skolotājam grāmatu, lai varētu ātrāk izpildīt mājasdarbus. Pēc šā negadījuma Ovena vecākiem nācās dēlam meklēt citu skolu.

Pēc vidusskolas beigšanas, Vilsons iestājās Ņūmeksikas militārajā akadēmijā, bet vēlāk atgriezās mājās, lai studētu Teksasas universitātē Ostinas pilsētā. Studiju laikā Vilsons iepazinās ar savu draugu un režisoru Vesu Andersonu (Wes Anderson). Pēc pavisam neilga laika abi nāca klajā ar īsu scenāriju filmai „Bottle Rocket”. Scenārijs nejauši nokļuva slavenā režisora Džeimsa L. Brūksa (James L. Brooks) rokās, kurš abiem censoņiem piešķīra 5 miljonus dolāru, lai pilnībā realizētu savu ieceri.

1996. gadā „Bottle Rocket” debitēja „Sundance” filmu festivālā. Lai arī tā guva pavisam niecīgus panākumus, pašam Vilsonam tika piedāvātas lomas vairākās filmās, ieskaitot, „The Cable Guy” (1996), „Anaconda” (1997) un „Armageddon” (1998).

2000. gadā Vilsonam bija iespēja sadarboties ar Džekiju Čanu filmā „Shanghai Noon”. Vēlāk abi vienojās arī par turpmāku sadarbību 2003. gadā nofilmējot „Shanghai Knights”. Šajā laika posmā aktieris sadarbojās arī ar Benu Stileru filmās „Meet the Parents”, „Zoolander” un The Royal Tenenbaums”, kuras veidošanā piedalījās pats Vilsons. Filma tika nominēta arī prestižajai „Oskara” balvai par labāko scenāriju.

Strādājot kopā ar Ediju Mērfiju kinolentē „I Spy” un Džīnu Hekmenu (Gene Hackman) filmā „Behind the Enemy Lines”, Vilsons pierādīja, ka ir spējīgs arī spēlēt drāmu.

2004. gadā Vilsons filmējās veselās piecās filmās, ieskaitot „Meet the Fockers”, „Starsky & Hutch” un „The Life Aquatic with Steve Zisso”.

2005. gadā Vilsons kopā ar Vinsu Vonu (Vince Vaughn) filmējās slavenajā komēdijā „Wedding Crashers”, bet šogad aktieris jau ir pabeidzis „Cars” un „You, Me and Dupree”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu