Lāčplēsis, Lenijs, Gustavo u.c. brīvdienu ceļvedī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajā nedēļas nogalē tiek atzīmēta Lāčplēša diena, notiek Lenija Kravica, Gustavo, "Ewert and the Two Dragons" koncerti... Laipni lūgts TVNET izklaides un kultūras nedēļas nogales ceļvedī!

PASĀKUMI

Lāčplēša diena Rīgā

Foto: publicitātes

11. novembra atceres pasākumi sāksies plkst. 9 Doma baznīcā ar ekumenisko dievkalpojumu, pēc tam plkst. 11 notiks svinīgā vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos. No plkst. 13 ikvienam būs iespēja vērot Rīgas garnizona vienību militāro parādi pie Brīvības pieminekļa, bet svinīgā godasardzes maiņa pie Rīgas pils paredzēta plkst. 14, pēc tam notiks ziedu nolikšana pie pulkveža O. Kalpaka pieminekļa. Lāčplēša dienas atceres pasākums plkst. 15.30 ar valsts, Rīgas domes vadības un militārpersonu piedalīšanos notiks arī Sudrabkalniņā (Slokas ielas un Kurzemes prospekta krustojumā). Pasākumā muzicēs profesionālais pūtēju orķestris "Rīga", vairāki kori, kā arī folkloras kopa "Vilki".

No plkst. 17.30 tradicionāli notiks pasākums "Brīvības cīnītāju gars cauri visiem laikiem", kurā paredzēts lāpu gājiens no Rīgas Brāļu kapiem līdz 11. novembra krastmalai, kā arī koncerts Strēlnieku laukumā, piedaloties "Skyforger", "Sia Radikal", "Vilkiem", "Vilkačiem" un "Skandiniekiem", ugunsplosta palaišana Daugavā un plkst. 21.30 sadziedāšanās pie Rīgas pils.

Dienas gaitā būs iespēja apmeklēt arī vairākus bezmaksas koncertus.

Anglikāņu baznīcā (Anglikāņu 2) no plkst. 18 uzstāsies ērģelnieks Jānis Pelše, Ilze un Andris Gruntes kopā ar Haraldu Sīmani, kamerkoris "Austrums" un jauktais koris "Sola".

Rīgas Kultūras centrā "Iļguciems" (Lidoņu 27) no plkst. 18 uzstāsies VEF Kultūras pils vīru vokālais ansamblis un Daina Dombrovska.

Rīgas Sv. Pētera baznīcā no plkst. 18.30 uzstāsies Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas meiteņu koris "Sapnis", Jaunais Rīgas vīru koris un pūšaminstrumentu grupa, kā arī operas solisti Sonora Vaice un Raimonds Bramanis.

VEF Kultūras pilī (Ropažu 2) no plkst. 19 uzstāsies tautas deju un mūzikas kluba "Liesma" deju kolektīvi.

Rīgas Latviešu biedrības namā (Merķeļa 13) no plkst. 19 uzstāsies Rīgas un Latvijas novadu zēnu un vīru kori.

Tāpat 11. novembra atcerei plkst. 16 Jūgendstila muzejā (Alberta 12) būs lekcija "Rīgas militārvēsturiskie pieminekļi", bet plkst. 17 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde" (Amatu 5) tiks demonstrēta filma "Vienīgā fotogrāfija".

Savukārt Rīgas Porcelāna muzejā (Kalēju 9/11) no plkst. 11 darbosies svētku karodziņu apgleznošanas darbnīca.

Andrejsalā jau no plkst. 9 risināsies patriotiska piedzīvojumu spēle jauniešiem "Rīgas hronika 11.11.11.", pieteikšanās kurai gan beigusies. Līdzīgs pasākums "11. novembris – mūsdienu acīm" no plkst. 12 notiks arī Zaķusalā, kurā paredzēta brīvības cīņu kaujas rekonstrukcija, kā arī viktorīna un strēlnieku stafete.

Vēl 12. novembrī kultūras centrā "Iļģuciems" notiks koncerts "Mana Dzimtene jaukā", kurā piedalīsies operas soliste Dita Kalniņa un jauktie kori "Vidus", "Gaismaspils" u.c.

Ieeja visos pasākumos bez maksas, izņemot 12. novembra koncertu "Iļģuciemā", kur ieejas maksa Ls 1, bērniem un pensionāriem Ls 0,5.

Lāčplēša diena citur Latvijā

Foto: liepaja.lv

Jelgavā plkst. 17 notiks Lāpu gājiens no Dambja ielas līdz piemineklim Jelgavas atbrīvotājiem, kur plkst. 17.45 notiks svinīgs brīdis. Plkst. 19 kultūras namā (K. Barona 6) notiks Igo autorkoncerts, kurā piedalīsies Uldis Marhilēvičs, JPPA "Kultūra" bērnu vokālais ansamblis "Rotiņa" un Igo pavadošā grupa.

Ogrē plkst. 16 no Strēlnieku cīņu atceres zīmes pie Daugavas notiks lāpu gājiens uz pilsētas skvēru, kur plkst. 16.40 pie ugunskura notiks svinīgs brīdis, kurā piedalīsies arī Ogres tautas teātra aktieri un pūtēju orķestris "Ciemupe" Gunāra Freidenfelda vadībā. Plkst. 17.30 notiks lāpu nolikšana Brāļu kapos, piemiņas zalvju salūts, bet plkst. 18 kultūras centrā (Brīvības 15) tiks demonstrēta 1958. gadā uzņemtā mākslas filma "Latviešu strēlnieku stāsts". Turpat notiks arī tikšanās ar žurnālistu Sandiju Semjonovu.

Siguldā plkst. 17.30 notiks svinīgā karoga nomaiņa pils tornī, pēc tam paredzēts lāpu gājiens no pils dārza uz kultūras namu (Pils 10), kur tiks demonstrēta Arvīda Babra videofilma "Sešas zvaigznes zobenā", kurā karavīru dziesmas jaunās versijās izpilda "Tumsa", "Astro’n’Out", "Dzelzs vilks", "Baltie lāči", Ivo Fomins, Aisha un Mirdza Zīvere, kā arī būs iespēja noskatīties dokumentālo filmu "Brūnā granīta ceļš", kurai ievadvārdus teiks Juris Čivčs.

Cēsīs plkst. 16.30 Rožu laukumā tiks demonstrēts jauniešu veidots video "Cēsnieku stāsts par varonību". Plkst. 17.30 notiks piemiņas brīdis pie Skolnieku rotas pieminekļa, kam sekos lāpu gājiens uz Lejas kapiem, kur plkst. 18 notiks svētbrīdis. No plkst.18 Pils parkā notiks mirdzošās Latvijas kontūras izveide Renāra Sproģa vadībā, bet plkst. 19 Rožu laukumā tiks demonstrēta Askolda Saulīša dokumentālā filma "Bermontiāde". Plkst. 19 kultūras namā (J. Poruka 8) notiks arī Normunda Rutuļa jubilejas tūres koncerts "4desmit", bet plkst. 22 "Fonoklubā" (Rīgas 47) "Dzelzs vilka" jubilejas albuma "Dzīvnieks pilsētā" tūres koncerts.

Valmierā plkst.17 no kultūras centra (Rīgas 10) notiks lāpu gājiens uz pilsētas kapiem, kur paredzēts piemiņas pasākums.

Liepājā plkst. 16.15 no Latviešu biedrības nama (Rožu laukums 5/6) notiks lāpu gājiens uz Ziemeļu kapiem, kur paredzēts piemiņas brīdis. Savukārt plkst. 19 Liepājas teātrī (Teātra 4) notiks Dž. Dž. Džilindžera režisētā mūzikla "Pūt, vējiņi!" pirmizrāde. Mūzikls veidots pēc Raiņa lugas un latviešu tautasdziesmu motīviem, un pie tā strādājuši komponists Kārlis Lācis, dzejnieks Jānis Elsbergs un dramaturģe Evita Mamaja.

Kuldīgā plkst. 16 pilsētas laukumā notiks militāra parāde, kurā piedalīsies Zemessardzes 45. kājnieku bataljona zemessargi. Pēc parādes dalībnieki ar lāpām dosies gājienā uz Annas kapiem, kur notiks piemiņas brīdis. Plkst. 17.15 pilsētas dārzā tiks demonstrēta Askolda Saulīša dokumentālā filma "Bermontiāde", bet plkst. 19 kultūras centrā (Raiņa 21) notiks amatieru mākslas kolektīvu koncerts.

Ventspilī plkst. 16 Lielajā laukumā notiks militārā parāde, bet plkst. 16.30 tās dalībnieki dosies gājienā uz Meža kapiem, kur notiks piemiņas brīdis, piedaloties dziesminiekam Uldim Kākulim.

Daugavpilī plkst. 12 notiks piemiņas brīdis Latvijas armijas karavīru Brāļu kapos, bet plkst. 13.45 A. Pumpura skvērā notiks svecīšu iedegšanas akcija "Iededzies Latvijā".

"Darbs EXPO 2011"

Foto: publicitātes

Biļetes būs nopērkamas pie ieejas un maksās Ls 1.

KONCERTI

Lenijs Kravics

Foto: publicitātes

Gustavo

Foto: publicitātes

Biļetes uz koncertiem gan vairs nav nopērkamas.

"Ewert and the Two Dragons"

Foto: publicitātes

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs vai bilesuserviss.lv.

LNT šova "OKartes skatuve" tiešraides koncerts

Foto: publicitātes

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs vai bilesuserviss.lv.

LNT šova "Dziedošās ģimenes" tiešraides koncerts

Foto: publicitātes

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs vai bilesuserviss.lv.

RĪGAS KLUBOS UN KROGOS

"Alā" (Smilšu 16) 11. novembrī plkst. 21 uzstāsies "Folkvakars".

"Aptiekā" (Mazā Miesnieku 1) 12. novembrī spēlēs DJ Kaspars Bindemanis, bet 13. novembrī plkst. 13 notiks vafeļpasākums "Esi vafelē", kurā uzstāsies alternatīvā roka grupa "Bērnības milicija".

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) 11. un 12. novembrī plkst. 22 uzstāsies "Bite’s Blues Band".

"Bubamara" (Audēju 8) 11. novembrī plkst. 22.30 uzstāsies folkduets Helēna un Sniedze un spēlēs DJ Sinisters, bet 12. novembrī plkst. 22 uzstāsies rokenrola un blūza grupa "Čehols" un spēlēs DJ Tanheizers.

"Coco Loco" (Pēterbaznīcas 17) 11. novembrī uzstāsies jazz funk grupa "Very Cool People" un spēlēs DJ Dub:ra, bet 12. novembrī DJ duets TomsV un Maija.

"Cuba Cafe" (Jauniela 15) 11. novembrī spēlēs DJ duets Žani un Carlo, bet 12. novembrī DJ All Viss.

"Četros baltos kreklos" (Vecpilsētas 12) 11. novembrī plkst. 23 uzstāsies "Z-Scars" un spēlēs DJ Andris Ozols, bet 12. novembrī DJ Pēteris.

"Depo" (Vaļņu 32) 11. novembrī uzstāsies alternatīvā roka grupas "Parara", "Vonko" un "Research Chemical", kā arī spēlēs DJ Guntis, bet 12. novembrī uzstāsies dubstep/metal grupa "Khroma" (Somija) un metal grupa "Thursday 12th", kā arī spēlēs DJ Mārtiņš.

"I Love You" (Aldaru 9) 11. novembrī spēlēs DJ Kārlis Dagilis, bet 12. novembrī plkst. 22 uzstāsies dziesminieks Imants Daksis un spēlēs DJ Jānis Vitkovskis.

"Ļeņingrad" (Kalēju 54) 11. novembrī spēlēs DJ Māris Balodis, bet 12. novembrī DJ Ma.Be.

LMA Studentu klubā (Raiņa 23) 11. novembrī plkst. 23 uzstāsies rokgrupas "Indygo" un "Art of Keeping Secrets".

"Melnajā piektdienā" (Brīvības 193c) 12. novembrī plkst. 21 notiks smagā roka festivāls "InnerFade Fest. LV + EST + Sweden", kurā uzstāsies "Reaching Forth" (Zviedrija), "Unholy Fables" (Igaunija), "Sandtrout", "Root" un "As I Called My Band With as in Front of the Name of My Band".

"Nabaklab" (Z. A. Meierovica 12) 11. novembrī uzstāsies rokgrupas "Skafandr", "Stereoman" (abas no Krievijas) un "Sound Religion", kā arī spēlēs diskotēka "Ej apskrieties", bet 12. novembrī notiks progresīvā roka grupas "Holy Lamb" jubilejas svinības, kurās uzstāsies arī rokgrupa "The Skys" (Lietuva) un spēlēs DJ Uldis Rudaks.

"Pie Labvēlīgā tipa" (Raiņa 21) 11. un 12. novembrī plkst. 23 uzstāsies grupa "Tumsa". 11. novembrī dejas spēlēs DJ Jax, bet 12. novembrī DJ Japānis.

"Pulkvedim neviens neraksta" (Peldu 26/28) 11. novembrī spēlēs DJ Artis Volfs (augšstāvā) un DJ Raitis kopā ar DJ Mario (apakšstāvā), bet 12. novembrī DJ Artis Dvarionas (augšstāvā) un DJ Mojo Mann (apakšstāvā).

"Sunny Melody" (Brīvības 199c) 11. novembrī plkst. 21 uzstāsies vokālā grupa "Framest".

RĪGAS KINOTEĀTROS

Foto: publicitātes

"Multikino" (Mūkusalas 71) no 11. novembra sāks demonstrēt filmas "Cietais tērauds" un "Galvenais – nebaidīties!", kā arī šausmu filmu "11-11-11".

"Cinamon" (Brīvības 372) no 11. novembra sāks demonstrēt filmu "Cietais tērauds", kā arī pašmāju dokumentālo filmu "Astoņi pilnmēneši" par Afganistānu un asa sižeta filmu "Sarkanais štats" ("Red State"). 12. novembrī plkst. 18.30 tiks demonstrēta arī Džakomo Pučīni opera "Turandota".

"Splendid Palace" (Elizabetes 61) no 11. novembra sāks demonstrēt Vijas Beinertes dokumentālo filmu "Raimonda Paula portretfilma – zib mūža rats" un Igora Lingas dokumentālo filmu "Čikāgas piecīši. Par mani, draudziņ, nebēdā".

"K. Suns" (Elizabetes 83/85) no 11. novembra sāks demonstrēt drāmas "Dzīvības koks" ("The Tree of Life"), "Kalpone" ("The Help") un "Āda, kurā es dzīvoju" ("La piel que habito").

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu