Aktrise Regīna Devīte: «Ikvienā sievietē ir daļiņa no Zentas»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Seriāls «UgunsGrēks» nav iedomājams bez šarmantās, amizantās un tajā pašā laikā vienkāršās Zentas, kuru atveido Valmieras teātra aktrise Regīna Devīte. Sieviete savu seriāla tēlu spēlē tik labi, tik organiski, ka tas ir saaudzis ar viņu un daudzu cilvēku acīs Regīna vairāk nav Regīna, bet Zenta. Tāpēc, veidojot savu monoizrādi, Regīna izvēlējās krasi atšķirīgu tēlu, lai parādītu, ka ir vēl kas cits, ne tikai Zenta.

27.novembrī pirmizrādi Ērgļos piedzīvos aktrises Regīnas Devītes monoizrāde. Sieviete ir iestudējusi Romēna Garī stāstu «Visa dzīve priekšā». Tas ir stāsts par Parīzi, puišeli un Rozas kundzi.

Foto: Nauris Garkaklis

«Brīnišķīgs materiāls, daudz teksta atstājām, lai priecētu skatītājus. Izrāde ir par ļoti nopietnām lietām ar palielu ironijas devu. Galvenais lugas tēls, kuram dzīvē viss nav rožaini, spēj uz dzīvi paskatīties ar smaidu un ironiju, nenokarot degunu. Zinu, ka tā jādara arī dzīvē, bet reizēm neizdodas,» stāsta Regīna.

Viens no mērķiem, kāpēc Regīna izvēlējās tieši šādu darbu savai monoizrādei, ir tas, ka viņa vēlas spēlēt ko atšķirīgu, lai netiktu vilktas paralēles ar seriāla «UgunsGrēks» Zentu.

«Gribētos, lai mani vairāk kā Regīnu uztver cilvēki. Tāpēc jau monoizrāde ir par ko citu, lai ierauga, kas es pati esmu un to, ka varu spēlēt ko krasi atšķirīgu, ne tikai Zentu. Tie, kas monoizrādē gaida Zentu, būs vīlušies, jo Zentas tur nav,» nosaka Regīna.

Regīna nevar noliegt, ka viņai ir kopīgas lietas ar Zentas tēlu, kaut gan pašā seriāla filmēšanas sākumā ļoti liegusies un teikusi, ka ir pilnīgi citādāka.

«Kā es parasti smejos, sakot, ka kopīgs ir augums un balss. Patiesībā jau ikvienā sievietē ir daļiņa no Zentas. Atšķirība tāda, ka Zenta neko neslēpj, ir tieša, bet mēs jau zinām, kā vajag uzvesties, pat ja domājam gluži tāpat, kā domā Zenta. To, ko viņa spēj atļauties, mēs nespējam, jo nav drosmes, bet tas nenozīmē, ka bieži vien nedomājam tāpat, kā domā viņa,» smejas Regīna.

Aktrise priecājas, ka viņai, kā jau vienmēr, darbiņu ir gana, turpinās filmēšanās seriālā «UgunsGrēks», priekšā ir monoizrādes, vēl, protams, tiešais darbs Valmieras teātrī.

Darbu pārpilnības dēļ aktrise vēl negatavojas Ziemassvētkiem, to darīs pēc pirmizrādes, jo vienmēr visu dara pakāpeniski, izdara tuvāko darbiņu un tad ķeras klāt nākamajam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu