Ziemassvētku priekšvakarā TV būs skatāmas «Dāmu paradīzes» izrādes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Garda/Rīga 2014

Eiropas Kultūras galvaspilsētas 2014 televīzijas kanālā Kultūra 360 TV šā gada decembrī būs skatāmas visas desmit «Dāmu paradīzes» cikla izrādes.

Rīga Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014 sadarbībā ar Lattelecom televīziju no 2. decembra līdz 2. janvārim sniedz iespēju skatītājiem Eiropas kino mēneša ietvaros ielūkoties Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumos, kā arī noskatīties Latvijas un Eiropas filmu izlasi kultūras kanālā Kultūra 360TV. Īpaša programma kanālā veltīta Eiropas kino popularizēšanai un daudzveidīgam Rīgas Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014 projektu atainojumam.

Izrāžu cikls DĀMU PARADĪZE šā gada vasarā desmit iestudējumos iepazīstināja rīdziniekus un galvaspilsētas viesus ar Eiropas modes vēstures lappusēm no 1900. līdz 2000. gadam. No 2.decembra izrāžu cikls ik dienu septiņos vakarā būs pieejams televīzijas skatītājiem kanālā Kultūra360TV, izzinoši atraktīvā un izklaidējošā formā sniedzot ieskatu vēstures notikumu fragmentos, priekšstatos par gaumi, mūziku, kino, modi un sabiedrību gadu simta garumā.

Krāšņais scenārija autores un režisores Ilonas Brūveres uzvedums ar Rīgas teātru un seriālu aktieru piedalīšanos piesaistījis plašu publikas uzmanību. Režisore šogad pabeigusi pilnmetrāžas dokumentālo spēli TAPIERIS, kas Nacionālās kino balvas LIELAIS KRISTAPS konkursā ieguvusi sešas nominācijas, un filma šogad pārstāvējusi Latviju Eiropas Savienības filmu festivālā Toronto Kanādā.

Izrāžu cikls DĀMU PARADĪZE tapis, Brūverei sadarbojoties ar piecpadsmit tērpu māksliniekiem, galveno grima mākslinieci Baibu Grīnu, skaņu režisoru Ģirtu Bišu, talantīgu aktieru ansambli un horeogrāfiem Regīnu Kaupužu un Ilju Vlasenko. Projekta kuratore ir nodibinājuma Rīga 2014 direktore Diāna Čivle. Ekrāna epizodēs filmējušies vairāk nekā 30 aktieri, bet skatuves tēlus atveido Ieva Pļavniece, Ieva Aleksandrova-Eklone, Marta Grase, Alise Polačenko, Jūlija Ļaha, Juris Jope, Andris Bulis, Māris Bezmers, Andris Gross un Mārtiņš Brūveris. Izrādes ne tikai ataino veselu gadu simtu Eiropas modes vēsturē un sniedz ieskatu eiropiešu muzikālajā gaumē, bet arī prezentē plašu aktieru plejādi. Tā Ziemassvētku priekšvakarā ir tikšanās ar iemīļotiem māksliniekiem skatuves un ekrāna materiālā, kas atgādina par modi kā vēsturiskās atmiņas un dzīves stila sastāvdaļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu