Andželīna Džolija aicina vairāk valstu iesaistīties cīņā pret Ebolas vīrusu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu aktrise Andželīna Džolija otrdien aicinājusi pasauli darīt vairāk, lai apturētu Ebolas vīrusa tālāku izplatību Rietumāfrikas valstīs.

Šādu aicinājumu «Oskarotā» amerikāņu aktrise un ANO labās gribas sūtne Džolija pauda Sidnejā, kur viņa prezentēja savu jauno filmu «Unbroken» («Nesalauztais»).

«Es gribētu teikt, ka pasaulē vēl ir daudz valstu, kas varētu darīt vairāk, un mums kopīgi ir jādara viss iespējamais, jo tā ir globāla krīze, un tā ietekmē mūs visus,» reportieriem pastāstīja Džolija.

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) apkopotie dati liecina, ka no Ebolas vīrusa nomiruši jau gandrīz 5000 cilvēku un inficējušies vairāk nekā 13 000. Taču PVO ir atzinusi, ka patiesais mirušo skaits, domājams, ir daudz lielāks, jo mirstības rādītājs epidēmijas centrā - Gvinejā, Libērijā un Sjerraleonē - ir aptuveni 70%.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu