Svētkus svinēs ar vērienīgiem pasākumiem, koncertiem un uguņošanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Republikas proklamēšanas 96. gadadienā, 18. novembrī, Rīgā paredzēta plaša svinību programma ar dažādiem pasākumiem, koncertiem un uguņošanu, pavēstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Svētku ieskaņas pasākumi notiks jau no 15. novembra. Šajās dienās būs gan Latvijas Nacionālā teātra izrāde «Latgola.LV -1», gan koncerti ar koru, pūtēju orķestra, tautas deju ansambļu, bērnu vokālās grupas un solistu piedalīšanos, kas notiks Rīgas kultūras centros, Rīgas Sv. Jēkaba Romas katoļu katedrālē un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

18. novembra rīts Rīgas Doma baznīcā notiks ekumeniskais dievkalpojums, pēc tam iedzīvotāji gaidīti pie Brīvības pieminekļa, kur notiks ziedu nolikšanas ceremonija, bet vēlāk ikvienam interesentam 11.novembra krastmalā būs iespēja vērot Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi.

Vakarā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz svinīgo pasākumu pie Brīvības pieminekļa, kurā piedalīsies Profesionālais pūtēju orķestris «Rīga», jauniešu koris «Balsis», solisti Ieva Parša, Intars Busulis un diriģenti Mārtiņš Ozoliņš, Agita Ikauniece un Ints Teterovskis, kā arī mūziķi Mārcis Auziņš, Edvīns Ozols, Kaspars Grigalis un Madars Kalniņš. Pasākumu vadīs Haralds Burkovskis. Plkst.20 klātesošos uzrunās Valsts prezidents Andris Bērziņš, bet plkst.21 jau tradicionāli valsts svētkos iedzīvotāji aicināti vienoties kopīgā valsts himnas «Dievs, svētī Latviju!» dziedāšanā un uguņošanas vērošanā 11.novembra krastmalā.

Līdztekus šiem pasākumiem būs iespēja apmeklēt vairākus koncertus. Rīgas Kongresu namā, piedaloties Vidzemes kamerorķestrim, korim «Sōla» un daudziem solistiem, notiks koncerts «Trejas gunis atmodai». Rīgas Latviešu biedrības namā koncertā «Spēka vārdi Latvijai» muzicēs folkloras kopas un notiks Latvijas vīru koru dižkoncerts «Rīga dimd, Latvija dzied». Mazajā ģildē uzstāsies kori «Balsis» un «Jasmīnas koris» koncertā «…Mūžam dzīvot…», bet Lielajā ģildē koncertā «Veltījums» muzicēs Rīgas mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris.

Svētku koncerti būs ne tikai pilsētas centrā, bet arī apkaimēs. Koncertā «Es stāvu dziesmas vidū» Kultūras un atpūtas centrā «Imanta» uzstāsies dziedātāji Zigfrīds Muktupāvels un Ieva Sutugova kopā ar kori un instrumentālo grupu. Rīgas Kultūras centrā «Iļģuciems» ar brāļu Ziemeļu piedalīšanos notiks koncerts «Es gribu dzīvot Tēvu zemē», bet Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» uzstāsies Liepājas Simfoniskais orķestris ar solistēm Elīnu Šimkus un Ilzi Zariņu. Atpūtas centrā «Lido» apmeklētāji aicinātu uz Latvijas dzimšanas dienas koncertu.

Pasākumi notiks arī pilsētas muzejos - gan Rīgas Jūgendstila centrā, gan Rīgas Porcelāna muzejā, kā arī dievnamos – Sv. Pestītāja Anglikāņu baznīcā un Rīgas Sv. Pētera baznīcā.

Īpašu svētku noskaņu šajās dienās no 14. līdz 18. novembrim pilsētā radīs Gaismas festivāls «Staro Rīga 2014», kā arī pilsētas noformējums.

Sabiedriskais transports 18. novembrī Rīgā kursēs bez maksas.

Latvijas Republikas proklamēšanas 96.gadadienai veltītos pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas dome.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu