Rudenī atsāksies "Vestsaidas stāsta" izrādes

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rudenī Rīgā, Ķīpsalas hallē, tiks demonstrētas astoņas latviešu valodā iestudētā mūzikla "Vestsaidas stāsts" izrādes. Mūzikla "Vestsaidas stāsts" izrādes notiks no 10.novembra līdz 18.novembrim.

Jau ziņots, ka pagājušā gada nogalē "Vestsaidas stāsta" deviņas izrādes Ķīpsalas hallē kopumā noskatījās 31 542 skatītāju. Plānots, ka šajā rudenī mūzikla izrādes varētu apmeklēt 24 000 skatītāju.

Biļetes uz gaidāmajām mūzikla izrādēm jau iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties Ķīpsalas hallē, "Biļešu servisa" un "Reklamarket" biļešu kasēs. Iepriekšpārdošanā biļešu cena uz dienas izrādēm ir no 5 līdz 20 latiem, uz vakara no 6 līdz 25 latiem.

"Vestsaidas stāsts" ir Šekspīra lugas muzikāla adaptācija, kas stāsta par jauniem mīlētājiem, kuri viens otru satiek Ņujorkas ielās, kur tos apdraud ārpus viņu kontroles esoši sociālie apstākļi.

Mūzikls ataino notikumus, kas norisinās divu dienu laikā. Ainas seko viena otrai, atklājot notikumus, kas risinās starp diviem naidīgi noskaņotiem viena rajona grupējumiem - "Jets" un "Sharks".

"Jets" sevi uzskata par baltajiem eiropeiskas izcelsmes "amerikāņiem", savukārt "Sharks" ir tumšādaini spāņu vai afrikāņu izcelsmes puertorikāņi. "Jets" dalībnieku starpā valda uzticība, viņi ir lepni par to, kas un kādi viņi ir, un ir apņēmības pilni nosargāt savu varu rajonā.

Savukārt "Sharks" vieno tikpat spēcīga lojalitāte, lepnums un vēlme nostiprināt savu identitāti, izvirzot pretenzijas uz ietekmi apkaimē.

Mūziklā "Vestsaidas stāsts" Mariju tēlo Dita Lūriņa vai Zane Dombrovska, Tonija lomu atveido Artūrs Skrastiņš, savukārt Anitas lomā Ieva Pļavniece vai Elizabete Zagorska. Rifa lomā redzams Mārtiņš Egliens, bet Bernardo spēlē Mārcis Maņjakovs.

Mūziklā piedalās arī Latvijas Dailes teātra aktieri Jānis Paukštello, Harijs Spanovskis un Juris Gornovs, kā arī pazīstamie dziedātāji Linda Amantova ("Anmary"), Linda Kalniņa ("Lily"), Marta Kukarane ("Vanilla"), Kristīne Ozoliņa ("Kristy"), Roberto Meloni (Roberto), kā arī Anna Šteina, Arvis Rekets, Vineta Elksne, Alise Kante, Laura Polence, Maija Vidovska, Annija Zahovska, Juris Vizbulis, Gatis Āboliņš, Markus Riva un Edgars Janovs.

Mūzikla "Vestsaidas stāsts" režisors ir Ivo Ēnsalu, muzikālais vadītājs un diriģents - Normunds Vaicis, horeogrāfs - Alberts Kivlenieks. Mūziklā piedalās profesionāla dejotāju grupa un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, kas izpilda komponista Leonarda Bernsteina mūziku.

Mūzikla libretu latviešu valodā pārtulkojis Viktors Freibergs, savukārt dziesmas pielāgojis Guntars Račs.

"Vestsaidas stāsts" ir viens no slavenākajiem mūzikliem pasaulē - spēcīgs, krāšņs un emocionāls "Romeo un Džuljetas" motīvs uz Brodvejas fona Leonarda Bernsteina mūzikas pavadījumā.

Kopš 1957.gada 26.septembra mūzikls "Vestsaidas stāsts" producēts vairāk nekā 730 reizes. Balstoties uz mūzikla sižetu un dziesmām, 1961.gadā uzņemta filma "West Side Story", kas guvusi milzīgus panākumus skatītāju un kritiķu vidū, saņēmusi neskaitāmus apbalvojumus un tiek demonstrēta uz ekrāniem joprojām.

Mūzikls "Vestsaidas stāsts" tiek iestudēts ar ASV kompānijas "Music Theatre International" atļauju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu