Jay-Z "The Blueprint 3" (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"My raps don't have melodies," savā jaunākajā studijas platē "The Blueprint 3" skandē Jay-Z, īstajā vārdā Šons Kārters (Shawn Carter). Albums oficiāli iznāk šodien!

Jay-Z "The Blueprint 3" (Roc Nation) 8/12

Plates pirmais Kanje Vesta producētais singls "D.O.A." vai "The Death of Auto-Tune" (skat. video) skaidri parāda šā hiphopa veterāna attieksmi, proti, kā pats Jay-Z izteicies intervijās, ar šo dziesmu viņš ir mēģinājis novilkt sarkanu līniju - atstāt "auto tune" sērgu pagātnē. Pats viņš pieturas pie jau pārbaudītām vērtībām, kas dzirdamas arī šajā "The Blueprint" triloģijas pēdējā albumā.

"Vīri, kas to darīja, darīja to lieliski," viņš skaidro. "T-Pain - viņam ir lieliskas melodijas, Vesta (Kanje Vesta) "Say You Will" vai "Heartless" - lieliskas, "Lollipop" (Lil Wayne un T-Pain) - fantastiska melodija. Katrs to nespēj. Ļaujiet šiem puišiem to darīt! Viņiem ir sava mazā niša, ejam tālāk!"

Jay-Z "The Blueprint 3"
Jay-Z "The Blueprint 3" Foto: Publicitātes foto

Šis albums Jay-Z izmaksājis visai dārgi, proti, lai kļūtu pavisam neatkarīgs, viņš izpircis "Def Jam" līguma atlikušo summu un sācis sadarbību ar popmūzikas gigantu "Live Nation". Arī sadarbība ar vairākiem producentiem negāja tik gludi, kā cerēts, piemēram, pagājušogad slavenais Timbalands paziņoja, ka tieši viņš producēs visu jauno plati, taču Jay-Z šos secinājumus nodēvējis par pārsteidzīgiem - rezultātā Timbalanda spalvai pieder tikai trīs skaņdarbi. Galvenokārt pie pogām sēdējis Kanje un No I.D..

Albumā piedalās arī vairāki viesmākslinieki - Ališa Kīza (Alicia Keys) dzirdama paša Jay-Z albuma mīļākajā dziesmā "Empire State of Mind" (veltīta Baraka Obamas uzvarai), ievadošajā "What We Talkin'' About" piedalās Luks Stīls (Luke Steele) no The Sleepy Jackson un Empire of the Sun. Albumā kā viesreperi dzirdami Dreiks (Drake), Farels (Pharrell), Young Jeezy, Kid Cudi u.c.

Repera otrais singls - kopdarbs ar Kanje Vestu (Kanye West) un Rianu (Rihanna) "Run This Town" šobrīd ierindojies Apvienotās Karalistes singlu topa virsotnē. Tieši šādi Kanje un No I.D. kopīgi producētie skaņdarbi, manuprāt, ir plates spēcīgākie - īpaši izdevusies ir albuma pirmā puse (no 1. līdz 5. dziesmai). Young Jeezy dārdošais rečitatīvs sekojošajā "Real as It Gets" saduļķo plates dzidro ūdeni, diemžēl arī visi Timbalanda producētie skaņdarbi īsti nesadzīvo ar Kanjes atmosfēriskajiem sintezatoriem. Savukārt Farela Viljamsa un "The Neptunes" rokraksts albuma beigās šķiet piederīgs, dīvaini, bet arī vācu popgrupas Alphaville dziesmas "Forever Young" jaunklāta versija (nevarētu to dēvēt par samplēšanu) Mr Hudson izpildījumā ir gana simpātiska un sirsnīga.

Kopumā solīds popmūzikas/hiphopa albums ar vairākiem potenciāliem hitsingliem.

Izdošanas datums - 08.09.2009.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu