Jubilejas koncerts dzīvās mūzikas pavadījumā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Deju ansamblis «Daiļrade» 28. martā plkst. 19.00 Dailes teātrī svinēs savu 25 gadu jubilejas koncertu «Cieši, cieši». Tas būs īpašs, jo dejas notiks dzīvās mūzikas pavadījumā.

«Koncerta pirmajā daļā mēs rādīsim dejas, kas bijušas svarīgas un īpašas 25 gadu garumā un ko šobrīd vēlas dejot paši dejotāji,» stāsta deju ansambļa «Daiļrade» mākslinieciskā vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne.

Jubilejas koncerta otrajā daļā būs redzama dejas izrāde. Tās horeogrāfs ir Agris Daņiļevičs, režisors Jānis Znotiņš un scenārija autore Rasa Bugavičute. Otrajā daļā dejotāji folkbaleta formā izstāstīs par lietām, emocijām un sajūtām, kas viņiem ir svarīgas.

Lazdāne par «Daiļrades» vadītāju strādā nedaudz vairāk par četriem gadiem, bet šis būs pirmais ar ansambli kopīgais jubilejas koncerts. «Tās var saukt par manām iesvētībām, jo

sanāks kopā dažādu paaudžu un vecuma dejotāji. Viens otru iepazīsim un izveidosim lielu, skaistu pasākumu,»

ar smaidu stāsta «Daiļrades» vadītāja.

Viņa ļoti vēlētos padarīt A grupas dejotājus Latvijā vienotākus. Tai pašā laikā priecātos, ja deju ansambļi vairāk novērtētu citu ansambļu darba augļus, viens otram palīdzētu un dalītos pieredzē.

Ar to Lazdāne nevēlas pateikt, ka šobrīd starp A grupas deju ansambļiem vai kolektīviem ir saspīlētas attiecības, taču paaudzes mainās.

Visbeidzot, ansambļa vadītāja

aicina skatītājus pasniegt dejotājiem ziedus. «Viņi ir to pelnījuši un grib justies novērtēti.»

«Daiļrades» jubilejas koncerta «Cieši, cieši» režisors Jānis Znotiņš TVNET norāda, ka viņam ir viegli saprast dejotājus, jo pats ilgu laiku nodarbojās ar tautiskajām dejām.

«Man jubilejas koncerti vienmēr asociējas ar atskatīšanos pagātnē jeb ieskatīšanos atmiņu albumā. Tomēr šoreiz būs citādi: vajag vairāk runāt (dejas stāstā), kas būs un kādi vēlamies būt nākotnē. Tāpēc arī «Daiļrades» jubilejas koncerts nosaukts «Cieši, cieši»,» tā Znotiņš.

Viņš iestarpina, ka koncerts ir par pašiem dejotājiem, bet uz skatuves būs piecas reizes lielāka enerģija, jo dejas notiks dzīvās mūzikas pavadījumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu