Minhauzena muzejā atklās lielāko koka atrakciju kuģi Latvijā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1.septembrī, sākoties skolas sezonai, Minhauzena muzeja teritorijā Duntē atklās lielāko koka atrakciju kuģi Latvijā, kas būs 30 metrus garš un 4,5 metrus plats, bet masts, kurā plīvos Minhauzena karogs, pacelsies 15 metru augstumā.

Pulksten 15.00, skanot lielgabala šāvieniem, notiks svinīga kuģa atklāšana. Atzīmējot pirmo skolas dienu, īpaši gaidīti viesi pasākumā būs ģimenes ar bērniem, kuri varēs aktīvi un radoši pavadīt laiku. Atrakciju kuģī būs trīs slidkalniņi, divas nobraucamās caurules, četri tiltiņi, piecas šūpoles, sešas caurlienamas mucas un desmit lielgabali. Četrus metrus virs klāja atradīsies novērošanas tornis. Plkst. 15.00 – 17.00 ieeja kuģī būs bez maksas, savukārt pirms un pēc tam atrakcijas neierobežotu laiku varēs izmantot par vienu latu. Kuģis izveidots ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu, projektu administrējis Lauku atbalsta dienests.

Zvanot iepriekš, iespējams rezervēt piknika vietas un pusdienas Minhauzena kafejnīcā.

Tāpat apmeklētāji varēs izstaigāt noslēpumaino meža taku, kas ir garākā apses koka laipu taka Eiropā un sastapt dažādus Minhauzena stāstu varoņus - uzpūsto mušu, krokodilu un lauvu, vilku ragavās un zaķi ar astoņām kājām, kā arī daudzus citus.

Savukārt muzeja apmeklējums ļaus noticēt acīm neticamajam - kā ar vienu šāvienu var nomedīt desmit pīles, kā kokos aug nauda un kā Minhauzena pulkstenis laiku skaita atpakaļ. Bet muzeja otrajā stāvā, kur ir izveidota Latvijā vienīgā vaska figūru ekspozīcija, ikviens varēs nofotografēties tuvplānā ar maestro Raimondu Paulu vai basketbola zvaigzni Uļjanu Semjonovu, kā arī patērzēt ar pašu Kārli Ulmani un Dainu Tēvu.

Jau ziņots, ka šajā sezonā Minhauzena muzejs ir samazinājis cenas, muzeja apmeklējums pieaugušajiem maksā pusotru latu, tikpat arī ieeja meža takā. Savukārt skolēniem un pensionāriem ieeja muzejā maksā vienu latu un latu maksā arī ieeja meža takā. Pirmskolas vecuma bērni muzeju un meža taku var apmeklēt bez maksas. Muzejs sezonas laikā atvērts katru darba dienu plkst. 10.00 - 17.00, bet brīvdienās 10.00 - 18.00.

Minhauzena muzejs gaida ciemos - pie mums viss ir patiess, tikai citādāks! Mēs atrodamies tikai lodes lidojuma attālumā no Rīgas, VIA Baltica 55 km, Salacgrīvas novada Liepupes pagasta Duntē.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu