Tikai līdz svētdienai biļetes uz rokfestivālu "GrogyFest" - 12 ls (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

26. un 27. maijā Rīgā, olimpiskajā "Skonto" kompleksā notiks pirmais starptautiskais Ziemeļeiropas valstu rokfestivāls Latvijā "GrogyFest", kuram līdz šim nav bijis analogu Baltijas valstīs. Tas iepazīstinās ar slavenām Latvijas, Krievijas un Ziemeļeiropas rokgrupām.

Kā festivāla īpašie viesi šogad uzstāsies viena no slavenākajām Skandināvijas rokgrupām – "The Rasmus" no Somijas. Grupa, kas dibināta 1994. gadā Helsinkos un savas pastāvēšanas laikā izdevusi sešus studijas albumus, plašu atpazīstamību pasaulē ieguva pēc 2003. gadā izdotā singla "In The Shadows". Šo gadu laikā "The Rasmus" koncertējusi daudzās pasaules valstīs, tās albumi ieguvuši vairākas "Emmy" balvas un puišu kvartets atzīti gan par labākajiem Skandināvijas izpildītājiem "MTV Europe Music Awards" 2003. gadā, gan par labākajiem ārzemju izpildītājiem "MTV Russia Music Awards" 2004. gadā. Arī mūsu publikai šī grupa nav sveša, jo jau koncertējusi Latvijā, turklāt Siguldā un Mērsraga bākā filmēts arī "The Rasmus" pēdējā albuma "Fide From The Sun" (2005) dziesmas "Sail Away" videoklips.

"GrogyFest" pirmajā dienā aicināti uzstāties rokmūziķi, kuru uzstāšanās būs galvenokārt krievu valodā. Viesu vidū būs par rokmūzikas fenomenu nodēvētā grupa ar vairāk nekā 20 gadu muzicēšanas pieredzi, kas komentārus neprasa ne vien Latvijā un Krievijā, bet arī visā pasaulē – Sverdlovskā dibinātā krievu roka leģenda "Čaif". Atzīmējams ir fakts, ka 1993. gadā kā joks tika ierakstīts albums "Oranževoje nastrojenije". Un kopš tā laika grupa var lepoties ar tradīciju, kas saglabājusies līdz pat šim brīdim. Proti, periodiski grupa ar šādu albuma nosaukumu klajā laiž akustiskos ierakstus, kas tiek atzīmēts kā atsevišķs žanrs – CD seriāls. Vienlaikus oranžā krāsa ir kļuvusi par grupas firmas zīmi, bet oranžais noskaņojums – par vienu no grupas mūzikas raksturotājiem.

Viesu vidū būs arī A. Belovs un A. Jannenkovs (ex. "Gorky Park"), viena no labākajām Krievijas grupām "Raznije Ļudi", kas spēlē īstu vīru rokenrolu, Pēterburgas grupas "Čiž i Ko" un "Niže Nuļa", kas ir bieži Krievijas klubu viesi, nenosakāmā mūzikas stila eksperimentētāji "Nogu Svelo", kā arī grupa "Zdob si zdub" no Moldovas, kas zināmi kā ekstremālas etniskās mūzikas izpildītāji, kuru daiļradi spēcīgi ietekmējusi čigānu mūzika un citi izpildītāji.

"GrogyFest" otrajā dienā uzstāsies mūziķi no Eiropas Savienības valstīm – "The Rasmus" no Somijas, kā arī jau vairākkārt Latvijā dzirdētā un redzētā igauņu industrial metal grupa "No Big Silence". Savukārt Latviju festivālā pārstāvēs alternative poproka grupa "Double Faced Eels", shoegaze un melodisku indie – dream – pop spēlējošie "Tribes of the City", kā arī alternative rock/pop spēlējošie "Scary Mary" un "Invasion" un rokgrupa "Patruļ".

Biļetes uz rokfestivālu "GrogyFest" var iegādāties "Biļešu servisa" un Reklamarket kasēs visā Latvijā, internetā www.bilesuserviss.lv, kā arī DUS Statoil.

"Biļešu servisa" kases Rīgā: t/c Alfa, Stockmann, Spice, Rimi hypermarket, Elkor Plaza, Juglas centrs.

REKLAMARKET kasēs t/c Dole, Mols, Olympia, Origo u.c. Rīgas Kongresu nams, Lielā Ģilde, Kolumbs Juniors, DUS "Statoil", abonēšanas centros "Diena", Rīgas pasta nodaļās, Hansabankas filiālēs. Pārējās Latvijas pilsētas, kurās ir "Biļešu serviss" un REKLAMARKET kases, – Aizkraukle, Aizpute, Alūksne, Balvi, Bauska, Cēsis, Dagda, Daugavpils, Dobele, Grenctāle, Gulbene, Iecava, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Kandava, Krāslava, Kuldīga, Lielvārde, Liepāja, Limbaži, Līvāni, Ludza, Madona, Ogre, Preiļi, Rēzekne, Rūjiena, Salacgrīva, Saldus, Smiltene, Talsi, Tukums, Valka, Valmiera, Ventspils.

Biļetes nopērkamas uz katru festivāla dienu atsevišķi. Uz pirmo koncerta dienu, 26. maiju, to cena no 12 Ls.

Uz otro koncerta dienu, 27. maiju, to cena 12 Ls.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu