LNT rādīs "Rīgas svētku 2009" norisi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

22.augustā LNT kanāla tiešraidēs visas dienas garumā būs iespēja sekot līdzi "Rīgas svētku 2009" norisei. Savukārt svētdien, 23.augustā, plkst. 21:00 LNT rādīs filmu "Rīgas sargi".

Sestdien, 22.augustā, notiks vairākas tiešās pieslēgšanās Krastmalā notiekošajiem "Rīgas svētku 2009" pasākumiem.

Pirmajā tiešraidē LNT kanālā no plkst. 12:00 līdz 12:30 redzēsiet "Rīga Retro 2009" - retro automobiļu parādi. Ikgadējais starptautiskais seno spēkratu salidojums "Rīga Retro 2009" šogad tiek veltīts Rīgas Motormuzeja 20 gadu jubilejai. Būs ieskats arī adīšanas čempionātā. Kopīgiem spēkiem tiks radīts grandiozs rokdarbs - tiks apadīta automašīna Fiat.

Otrajā tiešraidē no plkst. 13:30 līdz 14:00 redzēsiet LNT šova "Latvijas Zelta talanti" pirmās un otrās sezonas dalībnieku uzstāšanos.

Trešajā tiešraidē no plkst. 17:00 līdz 17:30 būs skatāms argentīniešu tango, kurā uzstāsies "Tango Sun Festival" viesi. Būs ieskats arī Rīgas svētku lielajā ēdamielā.

Tiešraidē no plkst. 18:30 līdz 19:00 LNT kanālā varēsiet skatīties "Cartoon ralliju 2009" - vienu no Rīgas pilsētas svētku pēdējo gadu tradīcijām.

LNT vakara tiešraidē no plkst. 21:15 būs vērojams ieskats svētku koncertā, kurā uzstāsies tādi Latvijā pazīstami mūziķi kā Aisha, Liene Šomase, Andris Ērgis, grupa "Iļģi" un citi. Tiešraidē tiks rādītas arī "Rīgas svētku 2009" uguņotāju sacensības. Uguņotāju sacensības Rīgas svētku ietvaros jau kļuvušas par tradīciju. Šīs sacensības piedāvā svētku apmeklētājiem krāšņus salūtus, katru savas uguņotāju kompānijas izpildījumā. Katrs uguņotājs cenšas piedāvāt labāko, izstrādājot smalku un precīzu sava priekšnesuma koncepciju - pārvēršot salūtu uzvedumā. Uguņotāju priekšnesumus ar SMS balsojuma palīdzību vērtē skatītāji, un uzvarētājs jau tradicionāli iegūst tiesības nodrošināt svētku salūtu nākamajā lielajā pasākumā pilsētā.

Bet svētdien, 23.augustā, plkst. 21:00 LNT rādīs filmu "Rīgas sargi". Elza tic savam Mārtiņam - viņš ir cildens un stiprs. Par paša labumu Elzas līgavainis nedomā, tikai par tautas nākotni. Mārtiņš saka, ka mums, latviešiem, nebūs dzīves ne zem kādas citas svešas valdīšanas, jākļūst par noteicējiem savā zemē un jādibina sava valsts! Kara laukā jārada mūsu tautas nākotne un slava! Tāpēc, uzzinot, ka atļauts formēt latviešu strēlnieku bataljonus, Mārtiņš un viņa draugi steidzas pieteikties. Kāzas būs jāatliek, Elza sola gaidīt līgavaini mājās. Taču paies nedēļas, mēneši un gadi, līdz Mārtiņš pie viņas atgriezīsies. Un arī tad, lai gan latviešiem tad jau gadu būs sava valsts, miera tajā joprojām nebūs - iecerētajā Elzas un Mārtiņa kāzu dienā Rīgā iebruks Bermonta karaspēks. Neviena cita, uz ko paļauties, vairs nav - vai izdosies savu pilsētu nosargāt?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu