«Dirty Deal Teatro» aicina uz pasākumiem novembrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Novembrī teātris «Dirty Deal Teatro» Spīķeru kvartālā piedāvā daudzveidīgu notikumu klāstu – izrādes visām gaumēm un bezmaksas pasākumus. Mēneša beigās gaidāma pirmizrāde jaunam iestudējumam – sieviešu tiesību varietē «Trauki».

8. un 12. novembrī tiks spēlēta melnā komēdija ar cilvēkiem un lellēm «Dienas varonis». Tā stāsta par pavisam vienkāršu latviešu vīrieti, kas vislabprātāk pavada laiku, sēžot pie televizora, līdz kādu dienu viņa paša dzīve negaidot izvēršas par īstu izdzīvošanas šovu. Izrādes autors Ģirts Šolis par šo darbu nominēts «Spēlmaņu nakts 2014» balvai kategorijā «Gada sasniegums oriģināldramaturģijā».
17. un 26. novembrī DDT telpās būs skatāma vēl viena izrāde, kas piedāvā netradicionālu leļļu teātri pieaugušajiem, – savdabīgais trilleris «Medījums». Izrādē komiskais savijas ar traģisko, zvēri izdzīvo gluži cilvēciskas kaislības, un dažādas leļļu tehnikas un dramatiskā teātra aktieri pastāv kā līdzvērtīgi spēles partneri.
19. novembrī valsts svētku noskaņās skatītāji tiks aicināti uz patriotiski ironisko izrādi-lekciju «Nacionālais attīstības plāns». Tā ir izrāde par 68 lapas garu dokumentu, kuru īstenojot Latvijas iedzīvotāji pēc septiņiem gadiem būs divreiz turīgāki, izglītotāki un laimīgāki.
21. un 24. novembrī būs iespēja izbaudīt izrādi-koncertu krievu valodā «Karaoke Box», kas ir krievu kulta autora Ivana Viripajeva lugas iestudējums. Izrādē darbojas vien divi varoņi – vīrietis un sieviete. Viņu mīlestības stāstu skatītāji varēs iepazīt caur mūziku, kurā savīsies gan reps, gan baznīcas koru dziedājumiem radniecīgi motīvi.
Savukārt mēneša beigās, 28. novembrī, pirmizrādi piedzīvos sieviešu varietē «Trauki», ko veido Inga Gaile – viena no spožākajām mūsdienu latviešu dzejniecēm, kura nesen spilgti sevi pieteikusi arī teātra režijā. Liekot lietā humoru, antropoloģijas pētījumus un varietē numurus ar dziesmām un dejām, izrādes radošā komanda pētīs dažādas sieviešu lomas sabiedrībā.
Novembrī «Dirty Deal Teatro» arī gaidāmi pasākumi, kurus varēs apmeklēt bez ieejas maksas, – 13. novembrī teātra telpās norisināsies «Dzejas slams», ko organizē «Poetry Latvia» un biedrība «Spīķeri», bet 15. novembrī notiks jauno lugu ideju konkursa «10 minūtes slavas» lasījumi, kas iepriekšējos gados jau piesaistījuši lielu publikas uzmanību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu