«Prometejs» izdod Elevatora triloģijas otro grāmatu «Maiņa»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Prometejs» izdevusi mūsdienu amerikāņu fantasta Hjū Hovija (Hugh Howey) Elevatora triloģijas otro grāmatu «Maiņa» (triloģijas pirmā grāmata «Vilna» izdota 2014. gada pavasarī.). No angļu valodas tulkojusi Santa Andersone, vāka dizaina autors Kao Viets Ngujens.

«Lieliski uzrakstīts… Hovijs rada absolūti ticamu un biedējošu apokalipsi. Viens aiz otra tiek atklāti distopiskās pasaules slāņi, kārdinoši bruģējot ceļu uz triloģijas noslēdzošo grāmatu,» raksta «Sunday Express».

Ir 2049. gads un pasaule joprojām ir tāda, kādu mēs to pazīstam. Laiks rit savu ierasto gaitu. Taču patiesībā tas pamazām iztek. Vien daži ietekmīgākie zina, kas drīz sagaidāms. Viņi tam gatavojas. Viņi cenšas mūs pasargāt. Viņi izvēlas mums ceļu, kas vedīs tikai vienā virzienā. Ceļu, kas vedīs uz iznīcību. Ceļu, kas mūs ievedīs pazemē. Tūdaļ sāks rakstīt elevatora vēsturi. Tūdaļ sāksies mūsu nākotne.

Foto: publicitātes

«Vakar pabeidzu «Maiņu» un nespēju beigt par to domāt. Ir miljons lietu, par kurām gribu parunāt, bet to nedrīkst, jo šī ir Elevatora triloģijas otrā grāmata un kāds noteikti vēl nav izlasījis pirmo daļu «Vilna«. Tādā ziņā ar sēriju turpinājumiem ir grūti – neko īsti nevar teikt, lai nesabojātu lasīšanas pieredzi tiem, kuri vēl sērijas lasīšanu nav sākuši. Lai gan, ja jums patīk zinātniskā fantastika (tāda nopietna, piezemēta) un neesat lasījuši «Vilnu» – ko jūs vēl gaidāt?!» raksta bloga «Marii Grāmatplaukts» autore Mairita, triloģijas otrajai grāmatai piešķirot augstāko vērtējumu, proti, - 5/5.

Elevatora triloģijas pirmā grāmata «Vilna» ir kļuvusi par New York Times supergrāvēju. Elevatora triloģija tiek tulkota un izdota trīsdesmit valodās.

www.prometejs.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu