Māksliniece Ieva Bondare mācās gatavot rīsu ēdienus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

11.martā, lai izglītotu sabiedrību par rīsu ēdienu daudzveidību dažādu tautu virtuvē, kā arī par to pareizu pagatavošanu, restorāna «36.līnija» īpašnieks un šefpavārs Lauris Aleksejevs rīkoja rīsu ēdienu meistarklasi.

Meistarklasē šefpavārs rādīja, kā pagatavot ēdienu no basmati rīsiem (indiešu virtuve), risoto (itāļu virtuve), plovu (uzbeku virtuve), kā arī deva vērtīgus padomus, kā katrs rīsu veids vislabāk gatavojams.

Meistarklases apmeklētāji varēja iesaistīties procesā, uzdot jautājumus un beigu beigās baudīt lieliskas pusdienas, ēdot šefpavāra gatavotos ēdienus.

Šefpavārs atklāja vairākus rīsu ēdienu noslēpumus. Piemēram, rīsi ir trešais visvairāk audzētais kultūraugs pasaulē aiz cukurniedrēm un kukurūzas.

Ja vēlies, lai rīsi nesaliptu, tie jāskalo vairākas reizes aukstā, tekošā ūdenī, kamēr ūdens kļūst dzidrs. Pēc tam tie jānosusina sietā.

Vārot rīsus, ļoti liela nozīme ir ūdens daudzumam, kurā tos vāra, – ieteicamā attiecība vairumā gadījumu ir 1:2 – rīsi : ūdens.
Rīsu meistarklasē piedalījās Gundega Skudriņa, Ieva Bondare, Kašers un indiešu kultūras centrs Bharata pārstāves, kā arī citi interesenti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu