Skatītājiem sagatavoti seši jauni, atklājumu pilni stāsti par sparģeli Vācijā, cepelīnu Lietuvā, suši Japānā, tunci Sardīnijā un boršču Ukrainā, kā arī stāsts par kafiju būs atceļojis no pašas Etiopijas.
Sirmais paskaidro, ka visus kulta ēdienus, par kuriem tiks stāstīts 3. sezonā, cilvēki ēd arī Latvijā. Raidījuma pamatmērķis ir pastāstīt, kāpēc šie ēdieni ir kļuvuši par kulta, saprast to caur mājsaimniecību, zemi, cilvēkiem, kultūru un vēsturi, kā arī radīt kulta ēdienu Latvijā.
«Tas ir izklaidējošs raidījums, tā ir izklaide. Skatoties raidījumu, cilvēks saprot, ka varētu mēģināt boršču izvārīt pareizi vai taisīt suši nevis ar Filadelfijas sieru, bet ar tunci vai lasi,» skaidro Sirmais. «Cilvēks saprot ēdiena saknes, kultūru un arī vēsturi un ceļojumu, tādā veidā cilvēks izprot arī ēdiena būtību. Mēs gribam parādīt un rakt dziļāk.»
Izjuka ne tikai raidījums, bet arī komanda
Gandrīz pirms gada «Kulta ēdienu» komanda tika aplaupīta. No raidījuma veidotāju automašīnas tika izzagti visi Dienvidamerikā piedzīvotā ieraksti un aparatūra. Rezultātā raidījuma filmēšana tika pārtraukta.