Nedēļas jaunumi kinoteātros (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lieldienu laikā daži jaunumi kinoteātros - fantastikas kino un narkodīlera dzīvesstāsts.

78.paragrāfs. 2.punkts (TVNET iesaka)

2056. gads, Saule pamazām sāk apdzist, tas, protams, rada briesmas arī Zemei. Lai glābtu cilvēci, tiek nolemts uz Sauli misijā sūtīt visai planētai svarīgu komandu astoņu cilvēku sastāvā. Viņiem jāuzstāda iekārta, kurai vajadzētu Saulei atjaunot tās funkcionēšas spējas. Taču tālā ceļojuma laikā, kad nav pat sakaru ar zemi, viņu misija draud izjukt. Ja tā – tad visam beigas. Nelaimes gadījumam seko nepiedodama kļūda. Un te pēkšņi iekārtas fiksē, ka netālu atrodas kosmosa kuģis, kas mīklaini nozudis pirms septiņiem gadiem. Drīz vien apkalpei nākas cīnīties, ne tikai lai glābtu savas dzīvības, bet arī lai nezaudētu veselo saprātu. Zinātniskās fantastikas filmas "Saules gaisma" ("Sunshine") režisors ir leģendārā "Trainspotting" režisors Denijs Boils, lomās Roza Bērnsa, Klifs Kērtiss u.c.

Par skatītāju vērtējumu šai filmai vēl grūti spriest, jo tikai marta beigās tā savu publisko dzīvi sāka dažādos fantāziju filmu festivālos, un tikai šonedēļ to sāk izrādīt Āzijas valstīs un arī dažviet Eiropā. Filmas scenārija autors Aleksandrs Gārlends – viņa kulta romānu Pludmale ar Leonardo di Kaprio galvenajā lomā arī režisēja Boils, un Gārlends bija scenārija autors arī Boila filmai Pēc 28 dienām.

78.paragrāfs. 2.punkts

Alphadog
Narkotiku dīleris Šons Maikls ir numur viens FIB izmeklēšanas sarakstā, bet – viens nepareizi pieņemts lēmums, liktenīga kļūda, neveiksmīgs gājiens – un sekmīgā narkodīlera dzīve lido nogāzē. Cita pēc citas seko likumsakarības, viens pēc otra iet bojā visi viņa draugi. Mazāk nekā diennakts laikā Šons kļūst par kriminālās pasaules leģendu. Tagad viņam piedēvē arī brutālu pusaudža slepkavību... Kriminālās drāmas "Narkodīleris" ("Alpha Dog") scenārija autors un režisors ir Niks Kasavetis, lomās Brūss Viliss, Šārona Stouna, kā arī mūziķis Džastins Timberleiks. Filmas pirmizrāde notika 27. janvārī Sandensas kinofestivālā 2006. gadā, bet uz kinoekrāniem tā iznākusi tikai šogad janvārī. Filmas pamatā ir reāls dzīvesstāsts – 1980. gada 28. janvārī dzimušais Džese Džeimss Holivuds 20 gadu vecumā kļuva par jaunāko FIB meklēto personu. Šobrīd Džese Džeimss Holivuds gaida tiesas spriedumu apsūdzībā par bērna – Nikolasa Markovica – nolaupīšanu un slepkavību. Ja viņu atzīs par vainīgu, tad, visticamāk, piespriedīs nāvessodu.

Filmas paredzamais sižets, slikta aktierspēle un vēl popdziedoņa Timberleika parādīšanās pilnībā liedz jebkāru baudījumu. Jāpiezīmē, ka dziedātājam šī nav pirmā filma, tomēr katru reizi nepamet sajūta, ka viņš ir jebkurš no 1000+ vidusmēra Holivudas aktieriem.

78.paragrāfs. 2.punkts

Pēc piecu gadu pārtraukuma īpašu uzdevumu vienība un tās jaunais uzdevums ir pārbaudīt slepenu bāzi, kas nodarbojas ar jauna slepena vīrusa, ko izmanot karadarbībā, izstrādi. Ierodoties bāzē, top zināms, ka notikusi vīrusa mutācija, iepriekšējā pretinde neiedarbojas un visiem operācijas dalībniekiem uz visiem laikiem jāpaliek bāzē. Stājas spēkā ekspedīcijas statūtu 78. paragrāfs: "Ja briesmu iemesls nav novēršams vai var radīt draudus, objekts jāiznīcina." Viņiem visiem drīz jāiet bojā, pirms tam pārvēršoties par neprātīgiem, asinskāriem mutantiem. Kaujiniekiem ienāk prātā doma, kā šajā situācijā aiziet no dzīves ar godu: laikā, kas viņiem atlicis cilvēciskā veidolā un pie pilnas saprašanas, sākt medības citam uz citu – lozējot, izslēdzot, "kā mācībās". Divkaujām jāsākas nekavējoties, jo vīruss viņus pieveiks pēc dažām stundām. Lomās Goša Kucenko, Anastasija Slaņevska, Vladimirs Vdovičenko u.c. Fantastikas filmas 78. paragrāfs. 2. punkts režisors ir Mihails Hļeborobovs, kurš apgalvo, ka ideja par šādu filmu radusies pirms divdesmit gadiem, bet tās īstenošana kļuvusi iespējama tikai nesen – pirms trim gadiem, tad arī sākās darbs pie šī projekta. Filmas pamatā ir Ivana Ohlobistina tāda paša nosaukuma romāns.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu