"Arsenālā" Joseliani jaunā filma "Šantrapa" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas Starptautiskais kino forums "Arsenāls" arī šogad savā filmu programmā pievērsīs uzmanību Gruzijai, piedāvājot skatītājiem gruzīnu izcelsmes režisora Otara Joseliani šā gada filmu "Šantrapa", informēja kino foruma "Arsenāls" preses pārstāve Zane Dzene.

Filmas "Šantrapa" galvenais varonis Nikolass ir režisors, tikko uzņēmis savu debijas filmu, uz pirmo noskatīšanos viņš aicina divus tuvākos draugus. Viņu viedokļi atšķiras, jo viens izsaka priekšlikumus lentes pārveidošanai, lai izvairītos no cenzūras, turpretim otrs aizstāv mākslas neatkarību. Galvenā varoņa piedzīvojumi parādīs, ka atbilde uz to, kuram no draugiem ir taisnība, nebūt nav tik viennozīmīga, kā varētu šķist.

Joseliani jaunajā filmā apspēlē aizliegtā kino tematiku, arī viņa pirmais darbs "Aprīlis" tika svītrots no atļauto filmu sarakstiem. Tomēr pats režisors apgalvo, ka "Šantrapas" nav autobiogrāfisks darbs, jo viņš pats atšķirībā no Nikolasa nekad nav jutis rūgtumu par filmas aizliegšanu.

Joseliani 1952.gadā absolvēja Tbilisi Valsts konservatoriju, bet kopš 1979.gada dzīvo un strādā Francijā.

Filmu "Šantrapa" būs iespējams noskatīties vienā seansā ceturtdien, 23.septembrī, plkst.16.30 kinoteātra "Rīga" Lielajā zālē.

Kino forums "Arsenāls" šogad piedāvās ne tikai gruzīnu filmu seansu, bet arī citas aktivitātes. Paredzēts, ka šonedēļ kino foruma veidotāji piestās pie Mārstaļu ielas 14.nama, kur 2004.gadā, atzīmējot Joseliani 70.dzimšanas dienu, tika piestiprināta tēlnieka Kirila Panteļejeva veidota multimediāla goda plāksne ar uzrakstu "Šim namam gāja garām, apstājās, iedzēra glāzi Ahašeni SKF "Arsenāls" goda viesis Otars Joseliani". Tāpat iecerēta neliela Latvijas un Gruzijas kino darboņu pieņemšana.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu