Stūra mājas izstādes darbības nodrošināšanai piešķir 22 tūkstošus (1)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Valdība otrdien no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra 22 225 eiro, lai nodrošinātu Stūra mājas pirmā stāva un pagrabstāva pieejamību apmeklētājiem arī turpmāk. Nodibinājuma «Rīga 2014» administrēto izstāžu darbība ēkā beidzās 19. oktobrī. Pēc projekta beigām ēka atkal ir slēgta, bez noteiktas funkcijas un sabiedrībai nepieejama. Latvijas Okupācijas muzeja biedrība aicinājusi rast finansējumu, lai arī turpmāk būtu iespējams publikai atvērt vēsturiski nozīmīgo ēkas daļu.

Pēc Kultūras ministrijas (KM) uzskata, ēkas daļa, kas atzīta par valsts nozīmes vēsturiska notikuma vietu - ēkas 1. stāvs un pagrabstāvs, jāsaglabā, respektējot kultūras pieminekļa vērtības, un tai jābūt publiski pieejamai. Publisko pieejamību var nodrošināt izstādes «Stūra māja. Lieta nr. 1914/2014» darbības turpināšanās.

Izstādes «Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014» turpmākās darbības nodrošināšanai ēkas 1. stāvā un pagrabstāvā šogad kopumā nepieciešami 22 047 eiro. No tiem ēkas pielāgošanas izdevumiem - pagaidu apkures sistēmas izveidei un vienas apmeklētāju tualetes ierīkošanai - «Valsts nekustamajiem īpašumiem» nepieciešami 16 707 eiro. Savukārt Latvijas Okupācijas muzeja biedrībai izstādes satura uzturēšanai - materiālu un mākslinieka pakalpojumu iegādei izstādes papildināšanai, videotehnikas un datortehnikas iegādei, darba apstākļiem piemērota apģērba iegādei izstādes personālam - nepieciešami 5340 eiro.

Jautājumu par papildu finansējuma piešķiršanu nākamajos gados valdība nolēma skatīt kopā ar visu ministriju jaunajām politikas iniciatīvām budžeta sagatavošanas un izskatīšanas procesā. Lai nodrošinātu izstādes «Stūra māja. Lieta nr.1914/2014» darbību, KM lūgusi palielināt bāzes izdevumus nākamgad par 92 884 eiro, bet 2016., 2017. gadā par 87 544 eiro katru gadu.

Ēkas pārējās daļas izmantošana paliek atklāts jautājums, kura risināšana ir ēkas īpašnieka - «Valsts nekustamie īpašumi» - kompetence, norāda KM.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu