Spīlberga Tintiņš met izaicinājumu Avataram

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Pirms divām nedēļām uz lielajiem ekrāniem Eiropā (arī Latvijā) nonākusī izcilā režisora Stīvena Spīlberga (Steven Spielberg) piedzīvojumu animācijas filma "Tintiņa piedzīvojumi" ("The Adventures of Tintin"), kas ir ne vien komerciāli, bet arī mākslinieciski veiksmīgs darbs. Kinokritiķe Daira Āboliņa sarunā ar TVNET atklāj, ka viņu aizkustinājusi Spīlberga uzdrīkstēšanās pieņemt jaunus izaicinājumus un akceptēt 3D formātu kā mākslas instrumentu.

Iespējams, tieši "Tintiņa piedzīvojumi" būs tā kinolente, kas 3D kino pacels kvalitatīvi jaunā līmenī, metot izaicinājumu visu laiku ienesīgākajai 3D filmai - Džeimsa Kamerona zinātniskās fantastikas grāvējam "Avatar" ("Avatars").

Komiksi par Tintiņu aizrauj paaudzes

Trīsdimensiju animācijas filma, kas pašmāju un daudzu citu valstu topu līderpozīcijās turas divas nedēļas, kinokritiķu skatījumā ir viens no svarīgākajiem 2011.gada ekranizējumiem.

Žoržs Remī (Eržē)
Žoržs Remī (Eržē) Foto: Wikipedia

Pirmās tiesības uz Tintiņa ekranizēšanu Spīlbergs ieguva neilgi pēc Remī nāves 1983.gadā, vēlreiz atjaunojot tās 2002.gadā. Interesanti, ka, būdama Holivudas kinoindustrijas produkts, pirmizrādi filma piedzīvoja Eiropā (Beļģijā), kas no režisora puses ir reveranss stāsta varoņa izgudrotājam. ASV kinoteātros filma būs skatāma tikai decembrī.

Ne vien komerciāli, bet arī mākslinieciski veiksmīgs darbs

Stāsta varonis Tintiņš ir jauns reportieris, kam piemīt izcili laba oža noteikt, kur meklējami piedzīvojumi, bet tikpat liels talants nokļūt arī nepatikšanās. Filmā to ierunājis britu aktieris Džeimijs Bels (Jamie Bell), kas daudzu atmiņā palicis kā galvenais varonis baleta drāmā "Billijs Eliots".

Filmas reitingi rāda, ka stāsts aktualitāti nav zaudējis pat nepilnu gadsimtu vēlāk, turklāt tas ir populārs arī Latvijā, kur bērni uzauguši nevis ar Tintiņa, bet Pifa piedzīvojumiem. Tāpat kinokritiķu atzinīgais vērtējums apliecina, ka režisors radījis ne vien komerciāli, bet arī mākslinieciski veiksmīgu darbu.

Klasiķi akceptē 3D kā mākslas instrumentu

Pašmāju kinokritiķe Daira Āboliņa, aicināta novērtēt filmu, sarunā ar TVNET norāda, ka viņai ļoti simpatizē Spīlberga uzdrīkstēšanās pieņemt jaunu izaicinājumu animācijas žanrā, kas tikai apliecina viņa jauneklīgumu. Kinokritiķi aizkustina tas, ka klasiķi akceptē 3D kino kā mākslas instrumentu.

"Man ļoti patīk tas, ka Spīlbergs uzskata mūs par gudriem skatītājiem un visas tās koķetērijas ar viņa paša filmām un piedzīvojumu žanru ir ļoti pārliecinošas," teic kinokritiķe.

Lai arī, attēlojot cilvēkus trīsdimensiju formātā, joprojām pastāv zināmas vibrācijas, kas "nodod" to, ka tie patiesībā ir animētie tēli, šobrīd jau ir radīta ilūzija, kas dabīgā attēla atšķiršanu no animācijas padara visai grūtu, spriež Āboliņa.

Filmai gaidāms arī turpinājums

"Mans dēls, kuram ir deviņi gadi, teica, ka tas ir visu laiku labākais kino, ko viņš ir redzējis, jo pārliecināja gan animācijas filmas piedāvājums, gan arī piedzīvojumu žanrs," atklāj kinokritiķe.

Jau šobrīd zināms, ka atkarībā no "Tintiņa piedzīvojumu" panākumiem tiek prognozēta viena vai vairāku turpinājumu uzņemšana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu