Itālijas filmu veidotāji protestē pret valsts finansējuma samazinājumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Itālijas premjerministra Silvio Berluskoni plāns būtiski samazināt kultūras finansējumu pirmdien lika itāliešu filmu veidotājiem un aktieriem iznākt ielās un sarīkot protesta akciju pie parlamenta ēkas Romā, draudot boikotēt Venēcijas filmu festivālu.

Berluskoni plāns samazināt kultūras fonda 2009.gada finansējumu par vairākiem simtiem miljonu eiro Itālijas kino pasaulei nācis kā liels pārsteigums, jo valdība tikko pieņēmusi lēmumu par nodokļu atlaidi filmu producēšanai, lai uzlabotu stāvokli industrijā. Taču, tā kā bez kultūra fonda finansējuma daudzi vietējie producenti nemaz nespēj uzsākt filmas veidošanu, nodokļu atlaides nekādu atvieglojumu nesniedz.

"Mēs apzināmies, ka tā ir novecojusi subsīdiju sistēma, mēs esam pirmie, kas gatavi iestāties par jauniem likumiem," norādīja producents Rikardo Toci. "Taču neiznīciniet mūs, pirms jaunā sistēma sāk darboties."

Pagājušajā gadā līdzīga protesta akcija pārliecināja valdību nopietni pārdomāt iespēju ieviest nodokļu atlaides filmu producēšanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu