Izdos par pazudušu uzskatītu V.Barouza komiksu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia/Christiaan Tonnis

Amerikāņu bītu paaudzes rakstnieka Viljama Barouza (William S Burroughs) un ilustratora Malkolma Maknīla (Malcolm McNeil) grafiskais romāns, kas ilgi ticis uzskatīts par pazudušu, nākamajā gadā beidzot nonāks pie saviem lasītājiem, vēsta laikraksts "The Los Angeles Times".

Komikss "Ah Pook Is Here" tiks izdots kopā ar Maknīla memuāriem "Observed While Falling" par kopdarbu ar Berouzu. Abi sāka sadarboties septiņdesmitajos gados un izdeva komiksu "The Unspeakable Mister Hart", ko publicēja britu žurnāls "Cyclops". Vēlāk viņi nolēma ķerties pie pilnvērtīga grafiskā romāna. Pēc septiņu gadu darba romāns bija gatavs, taču neviens izdevējs nevēlējās to publicēt. Galu galā "Ah Pook Is Here" tika izdots 1979.gadā kā teksts bez ilustrācijām.

Komiksa oriģināls tika uzskatīts par pazudušu, kamēr to neatrada jau šajā gadu tūkstotī. Dažas no ilustrācijām iespējams aplūkot izdevniecības "Fantagraphics" mājaslapā.

Komikss vēsta par kādu preses magnātu, kas vēlas kļūt nemirstīgs. Viņš atrod maiju grāmatas, ar kuru palīdzību cenšas iegūt mūžīgo dzīvi, taču tā vietā nejauši izsauc maiju nāves dievu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu