Ministre: "Jaunais vilnis" ir labi pelnoša radošā industrija

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jauno izpildītāju festivāls "Jaunais vilnis" būtu jāvērtē kā radošā industrija, kas ļoti labi nopelna, otrdien publicētā intervijā laikrakstā "Diena" norādījusi kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (Nacionālā apvienība).

"Kultūrtelpa ir gan profesionālā māksla, gan izklaide. Es tāpat jums varētu jautāt, ko jūs domājat par to, ka tirdzniecības centrā "Alfa" ir kinoteātris. Tā ir tāda pati kultūrvide kā opera, cilvēki iet un tērē naudu," uz jautājumu par "Jaunā viļņa" kultūras pienesumu atbild ministre.

"Mums ir svarīgi, lai cilvēki tērētu naudu ne tikai "Alfā", bet arī Operā un muzejā.

Lai viņi pirms Ziemassvētkiem nevis staigātu pa lielveikaliem, domājot, ko nopirkt bērniem, ko viņi pēc tam izmetīs ārā, bet nopirktu viņiem biļetes uz jauno Biržas muzeju, vecākiem uz teātri vai ģimenei uz operu," klāstīja kultūras ministre.

Jau vēstīts, ka Jaunzemes-Grendes priekšgājēja kultūras ministres amatā Sarmīte Ēlerte jauno izpildītāju konkursu "Jaunais vilnis" nodēvēja par viduvēju festivālu, kura izcelšana, ierādot tam īpašu vietu Jūrmalas pilsētvidē, nav izprotama.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu